Don't Miss

Tipuri de scaune pentru birou – De la elegant, la confortabil

By on aprilie 11, 2016
scaune de birou

Avand in vedere felul in care a evoluat economia in ultimii ani, putem spune cu certitudine ca oamenii petrec mult mai mult timp zilnic pe un scaun in fata biroului decat in picioaren sau angajati in activitati fizice. Un astfel de stil de viata ne predispune nu doar la obezitate si boli cauzate de stres, dar si la dureri acute de coloana, de gat, si carcei cauzati de sederea vreme de cateva ore neintrerupte pe un scaun deloc confortabil. De aceea, alegerea unui scaun potrivit trebuie tratata cu seriozitate si exista cateva aspecte de care trebuie sa tinem seama.

Cu cat mai multi bani si efort investim pentru a ne imbunatati mediu de lucru de la birou sau de acasa, cu atata mai multa incredere veti oferi clientilor care va vor vizita. Scaunele de birou elegante sau cele executive pentru birourile manageriale emana un aer profesionalist si servicii de calitate superioara. Scaunele de piele sau cele imbracate in texturi de calitate superioara sunt exemple excelente de mobilier de birou care creaza o impresie favorabila oricarei persoane ne viziteaza in spatiul de lucru.

Nicio alta piesa de mobilier nu face o impresie mai buna decat un scaun clasic, ergonomic din piele naturala, indiferent daca decorul biroului este unui clasic sau unui modern. Inca de la aparitia lor, scaunele imbracate in piele au simbolizat valori de baza in mediul de afaceri ca durabilitatea si rezistenta. Acestea ajuta la formarea unei impresii potentialilor clienti si colaboratori, iar combinarea de scaune din piele pentru angajati cu scaune asortate pentru vizitatori, creaza o atmosfera de calm, si incredere celor care intra in companie.

Scaunele din materiale textile au fost introduse mult mai tarziu – abia prin 1990 cand si perspectiva afacerilor a devenit una mult mai orientata catre angajat. Acestea pun confortul celui care petrece multa vreme asezat pe locul intai si ii ofera angajatului o moliciune, racoare, si flexibilitate pe care pielea nu le poate oferi. In plus, nu arata deloc rau, daca scaunele sunt alese inteligent si sunt de calitate superioara. Majoritatea partilor principale ale unui scaun imbracat in textil sunt ajustabile si ofera suport special regiunii lombare a corpului, si coloanei pe toata lungimea sa. La inceput textilele pentru scaune erau aspre si se deteriorau foarte repede, insa industria textilelor a prosperat odata cu restul ramurilor economiei si acum acestea moderne, ergonomice si confortabile, iar atat culoarea cat si cusaturile se mentin ca noi pentru o perioada indelungata de timp.

Scaunele pentru birouri pe roti sunt un segment important al mobilierului unui birou si de aceasta data nu din perspectiva impresiei pe care o fac clientilor ci datorita functionalitatii pe care o aduc angajatilor: acestia pot sa se deplaseze cu usurinta intre doua birouri, sa se intorca daca sunt chemati de un coleg sau sa mute scaunul fara nici un efort la nevoie. Flexibilitatea si suportul pe care care aceste scaune le ofera sunt avantajele lor de baza. In plus, un studiu facut de cercetatorii de la universitatea din Seatle spune ca productivitatea angajatilor creste cu pana 30% datorita mobilitatii oferite de scaunele pe roti.

Asadar, gandeste-te putin care tip de scaune se potriveste cel mai bine companiei tale, citeste cu atentie descierile de pe site si verifica disponibilitatea, termenul de livrare si garantia oferita de producator, iar dupa ce toate aceste informatii ti-s bine structurate in minte, ia decizia cea mai potrivita pentru biroul tau.

About Diana Sandu