Don't Miss

Pregatirea autoturismului pentru sezonul alb

By on noiembrie 22, 2015

Chiar daca zilele insorite nu ne-au parasit complet, in anumite contexte temperaturile fiind considerate chiar prietenoase cu aceasta perioada a anului, asta nu inseamna ca pregatirea in cele mai mici detalii a a autoturismului ar trebui amanata in vreun fel. Din contra, soferii responsabili ar trebui sa profite din plin de reducerile specifice sezonului pentru a intra in posesia echipamentelor si  artificiilor esentiale propriului vehicul in timpul iernii geroase.

In mod cert, ne referim la investitiile in anvelopele configurate special pentru cerintele termice ale iernii, la achizitia faimosului antigel, la cumpararea lanturilor sau a stergatoarelor, dar si la vizita intr-un service auto de indreptare jante. Primul pas pe care trebuie sa il duceti la bun sfarsit este relationat cu dotarea corespunzatoare a autoturismului.

Da, trebuie sa alegem o solutie optima in momentul in care ne gandim la schimbul anvelopelor de vara cu acelea de iarna, important fiind sa luam in calcul deopotriva marca, dimensiunile compatibile, dar si calitatea pe care o promite brandul respectiv. Cat costa o anvelopa ce respecta toate aceste trasaturi? Preturile pot oscila intr-o maniera surprinzatoare, incepand cu 100 – 200 de lei pentru un autoturism clasic si ajungand la fabuloasa suma de 1.300 de lei pentru o anvelopa tipica masinilor de teren.

Cat ne costa antigelul? Preturile sunt mai accesibile din perspective antigelului, fiind suficienta o investitie de maximum 150 de lei pentru un randament satisfacator. Totusi, exista soferi care au avut experiente neplacute cu produsele ceva mai accesibile, alegand in final sa apeleze la antigelurile scumpe, de aproximativ 300 de lei.

Alte accesorii utile pentru iarna care trebuie sa ajunga imediat in arsenalul dumneavoastra sunt cablurile de tractare – destul de ieftine, costurile lor ridicandu-se la maximum 20 de lei, dar si lichidul pentru sudura janteparbriz care trebuie sa difere de cel achizitionat in mod obisnuit, fiind adaptat cerintelor termice vitrege din exterior. Nu este cazul sa va faceti probleme in privinta acestuia. Il puteti gasi oriunde, iar pretul nu se ridica la mai mult de 30 – 50 de lei. In completarea sugestiilor prezentate in randurile anterioare survine si curatatorul pentru gheata ce va simplifica munca in diminetile friguroase sau spray-urile speciale care pot accelera dezghetul.

Ultimul sfat propus este si cel mai important. Nu lasati de izbeliste vizita obligatorie la un serivice autorizat, asta pentru a va asigura de faptul ca autoturismul dumneavoastra este complet functional. Revizia completa include si verificarea intalatiilor de lumina si a celei de semnalizare, dar si analiza celor de incalzire si dezaburire.

 

About Diana Sandu