Don't Miss

Deodorante naturale la indemana tuturor

By on martie 13, 2016
deodorant

In ultima perioada s-a tot vorbit despre efectele nocive asupra sanatatii detinute de catre antiperspirantele cele mai cunoscute aflate pe piata. Ele sunt cunoscute pentru ca firmele producatoare investesc sume enorme in publicitate, pe care in cele din urma tot noi o platim, si mai ne si facem rau pe deasupra. O multime de medici recomanda in ultimul timp inlocuirea antiperspirantelor devenite foarte controversate, cu alte ingrediente avute la dispozitie de noi toti. Printre ele se remarca uleiurile esentiale si plantele aromatice pot sa alunge mirosurile neplacute, dezinfecteaza pielea, fara insa a avea parte si de efecte adverse.

Antiperspirantele cele mai apreciate sunt cele din plante, fructe aromate si arbori. In cazul salviei, busuiocului sau cimbrului spre exemplu se poate folosi intreaga planta, in vreme ce de la tradafiri, menta, iasomie, etc, se folosesc doar frunzele si florile. Altfel, se poate folosi coaja fructelor in cazul citricelor, mugurii sau scoarta arborilor in cazul cuisoarelor si scortisoarei.

Una dintre cele mai cunoscute plante este salvia care poseda o aroma persistenta. Din salvie se extrage un ulei din care se poate prepara un deodorant dezinfectant si foarte persistent. Beneficiile uleiului de salvie are in plus calitatea de a nu fi iritant, protejand si stratul protector al pielii. Se mai adauga proprietatile sale cicatrizante, antiseptice si emoliente.

Apa de toaleta pe baza de trandafiri are o lunga traditie in ceea ce priveste folosirea ei, mai ales pentru aromele ce erau imprastiate odata cu folosirea ei.

In zile de vara un alt deodorant preparat in propriul camin este otetul facut din lamaie. Este folosit pentru a dezinfecta pielea, regenerarea stratului protector al pielii, si inchiderea porilor dilatati.

Trebuie spus ca nu toate produsele aflate pe piata sunt suspicioase a fi agresive cu sanatatea noastra. Exista mai multe deodorante ce nu contin saruri de aluminiu, si care au la baza diverse extracte naturale. O varianta este foarte cunoscutul deodorant cu ingrediente naturale, ce are la baza gelul stabilizat de aloe vera, si care, asa cum am mai precizat, nu contine saruri de aluminiu, fiind unul dintre produsele cu cerere foarte insemnata din oferta de produse naturiste.

O alta varianta de deodorant pe care vi-o puteti prepara singuri este cea a folosirii unor uleiuri esentiale din plante, adunate toate intr-un singur bol cu apa. Un astfel de extract este uleiul de brad, de salvie, etc… aceste tip de deodorant este foarte placut pe timp de canicula.

About Diana Sandu