Don't Miss

Cum alegem cea mai buna motocoasa?

By on iunie 20, 2016
cea mai buna motocoasa

Ploile din ultima vreme dar si perioada anului in care ne aflam ne-au facut sa ne trezim cu o vegetatie destul de inalta care nu doar ca e inestetica dar este si incomoda. Solutia nu poate fi decat cosirea ei dar cum au inceput sa fie din ce in ce mai putini cei care stiu sa manuiasca o coasa clasica trebuie sa ne orientam spre motocoasa.

Este mult mai usor de folosit iar preturile nu sunt chiar atat de mari pe cat ne-am putea inchipui. Ofertele de pe piata sunt extrem de diverse atat ca pret cat si ca functionalitati sau calitate. Din acest motiv este foarte important sa stim cum alegem o motocoasa.

Pentru inceput trebuie sa lamurim ce inseamna cea mai buna motocoasa. Nevoile noastre sunt diferite asadar o motocoasa ce i se potriveste vecinului nu inseamna ca ni se potriveste si noua. Pentru a ne da seama ce ni se potriveste trebuie sa ne gandim la ce vrem sa o folosim si cam cat vrem sa cheltuim pe ea.

Pretul unei motocoase bune porneste de la 350 de lei si poate ajunge chiar la peste 2000 de lei. Daca intentia noastra este sa o folosim o singura data e posibil ca cea mai ieftina sa fie si cea mai buna in sensul ca ne facem treaba fara a scoate foarte multi bani din buzunar.

Daca vrem sa o folosim mai mult timp trebuie sa ne aplecam asupra urmatoarelor aspecte: putere, sistem de taiere, latimea si treptele de taiere, tipul de alimentare etc.

Puterea este importanta pentru ca ne facem mult mai repede treaba insa trebuie sa fim mai atenti pentru a nu da in pietre. O motocoasa cu 2 cp, adica echivalentul a aproximativ 1500 de W este destul de potrivita atunci cand vrem sa o utilizam pe spatii medii, de aproximativ 300 de metri patrati.

Sistemul de taiere poate fi atat pe nylon cat si pe lame. Exista si motocoase ce au ambele sisteme. Firul de nylon este mult mai ieftin fata de lama sau cutit insa se strica mai repede. De partea cealalta, lama sau cutitul este mult mai eficient, se strica mai greu insa costa mai mult.

Ideal ar fi sa alegem sistemul in functie de volumul de munca. Cele pe lama sunt mult mai potrivite pentru uz sporit.

Daca folosim motocoasa pentru gradina si tinem la partea estetica a acesteia, recomandabil ar fi sa alegem o motocoasa cu cel putin doua trepte.

Exista insa si alte doua aspecte de care ar trebui sa tinem cont. Unul se refera la siguranta noastra. Trebuie sa cautam motoacoase care sa aiba cat mai multe elemente de siguranta, mai ales daca folosim o unealta puternica. Riscul de accidentare poate fi destul de mare daca suntem neglijenti.

Durata de viata a unei motocoase este importanta insa de cele mai multe ori este scurtata de modul in care o folosim. Nu strica insa daca ne uitam sa cumparam motocoase cu o garantie cat mai mare si de la un producator cat mai cunoscut.

About Diana Sandu