Don't Miss

Cum ne intretinem eficient locuinta personala?

By on noiembrie 10, 2016
firma de paza si protectie

Suntem constienti de faptul ca locuinta personala este un aspect deosebit de important in viata dumneavoastra, fiind cadrul central in care va desfasurati activitatea cotidiana. Astazi vom vorbi despre componentele unui sistem de supraveghere, integritatea resimtita in cadrul propriului camin fiind importanta pentru generarea unui nivel sporit de confort si siguranta. Alaturi de intretinerea constanta a acestui cadru familial, facilitata prin optiunea pentru o firma de curatenie in momentele in care nu beneficiati de timpul necesar pentru a va ingriji singur de acest aspect esential, se evidentiaza si nevoia de a opta pentru metode sigure de supraveghere video.

Un sistem de supraveghere complet detine o serie de componente de baza esentiale, eficienta globala fiind sustinuta de faptul ca acest ansamblu trebuie sa fie monitorizat constant. DVR-urile sunt echipamente profesioniste de supraveghere, disponibile pe piata sub o gama extinsa de modele si preturi, optiuni care se pot adapta perfect pe orice tip de buget. Exista doua variante foarte populare in aceasta arie comerciala, si anume componentele tip DVR. Rolul functional indeplinit de acestea este unul multiplu, si anume identificarea, procesarea si stocarea securizata a tuturor cadrelor preluate din mediul exterior.

Magazinele de specialitate comercializeaza astfel de dispozitive in doua variante clasice, si anume versiunea standalone si cea PC. A doua componenta importanta din ansamblul de supraveghere este reprezentata de camerele video, functia lor principala fiind preluarea imaginilor cu ajutorul unor obiective performante, precum si transformarea lor intr-un tip specific de impuls electric, care poate fi de natura analogica sau digitala. Ulterior, aceste semnale electrice sunt transmise catre dispozitivul DVR, a caror monitorizare este indeplinita de o firma de paza si protectie.

Dintre modelele existente pe piata se evidentiaza modelele PTZ, care permit control simultan in orice tip de pozitie, avand in vedere mobilitatea sporita pe care o aduc in prim plan. Modelele clasice, destinate fara indoiala mediului interior, reprezinta ansambluri discrete, care prezinta in design-ul lor personalizat o carcasa confectionata dintr-o structura metalica, element estetic ce ofera rezistenta la temperaturi ridicate si un nivel sporit de impermeabilitate. Pentru persoanele care sunt incercate de un sentiment abrupt de nesiguranta in cadrul propriei locuinte, devine necesara optiunea pentru camerele de supraveghere care prezinta in ansamblul lor un iluminator infrarosu. Rolul determinant al acestui artificiu este de a imprima functionalitate propice si pe timpul noptii, chiar daca este definit de prezenta unei lentile fixe.

Alte modele recunoscute pentru functionalitatea lor sporita sunt inglobate de sistemele dome, a caror montare pe tavan permite obtinerea unor cadre de ansamblu, in timp ce versiunile discrete reprezinta optiuni ideale de mascare a tentativei de supraveghere, lucru realizabil prin intermediul unor accesorii complementare: o clasa variata de detectori pir, echipamente de depozitare a documentelor, precum bibliorafturile, precum si ceasurile de perete cu un design relativ supradimensionat. Alaturi de aceste doua componente importante, DVR-urile si camerele video, este necesar sa fiti constient de faptul ca puteti spori functionalitatea unor echipamente de supraveghere si prin intermediul unei game diversificate de accesorii: surse de tensiune, convertoare video profesionale si dispozitive care prezinta in structura lor o componenta IR.

 

About Diana Sandu