Don't Miss

Cum sa rasucesti baloanele in forme interesante?

By on aprilie 15, 2016
baloane

Baloanele inseamna distractie. Cel putin in lumea copiilor acest lucru este garantat. Nu exista decoratiuni de petrecere care ar putea sa le excluda, indiferent de varsta, insa la petrecerile pentru copii, baloanele sunt mai mult decat simple obiecte decorative, ci pot fi chiar evenimentele zilei! Mai ales daca vin insotite de un clown zambitor si vesel care stie sa le impature in forme si caractere diferite, sau chiar sa ii invete pe musafiri cum sa isi modeleze propriile baloane. Poti fi chiar tu vedeta pentru ca iti vom arata in acest articol cum sa modelezi baloanele in cateva dintre cele mai interesante si iubite forme de catre copii .

In primul rand vei avea nevoie de un numar suficient de mare de baloane de modelaj cu care sa exersezi. Acestea se gasesc pe internet sau in magazinele de articole pentru petreceri si au o forma ingusta si alungita. Prima actiune care are nevoie de atentia ta este umflarea baloanelor. Aproape toti incepatorii gresesc cand vine vorba de umflare pentru ca introduc prea mult aer in balon. Ca acesta sa poata fi rasucit si indoit, va trebui sa lasi cam 3-4 cm liberi unde aerul sa se poata extinde atunci cand facem modelarea, indiferent ca folosesti o pompa de mana, un rezervor cu heliu sau proprii tai plamani. Cand ai ajuns la nivelul dorit, fa un nod strans in capatul balonului. Va trebui sa exersezi putin pana sa iti dai seama cat spatiu trebuie sa lasi si de cat aer ai nevoie asa ca acorda-ti suficient timp pentru incercari si rateuri.

Figura 1: Sabia. Aceasta este cea mai buna figurina cu care ai putea incepe. Fa prima rasucire la 15 centimetri de capatul cu nod al balonului. Acum trebuie sa indoi balonul  2-3 de centimetri, si sa rasucesti din nou in dreptul primei rasuciri, astfel incat sa obtii o bula. Repeta operatiunea pentru a obtine cea de-a doua bula – acestea vor servi ca limite ale manerului sabiei. Pot folosi acelasi tip de bula pentru a obtine frunzele celei de-a doua figuri: floarea.

Figura 2: Floarea. Aceasta este putin mai complicata pentru ca trebuie atentie si exercitiu pentru obtinerea fiecarei bule care va deveni petala. Ai nevoie de 2 baloane de modelat. Sa incepem cu petalele. Primul pas este sa umflii balonul, lasand cate 3 cm liberi la ambele capete. Indoaie balonul si leaga cele doua capete impreuna. Fa un 8 rasucindu-le la mijloc. Acum repeta operatiunea si rasuceste fiecare dintre buclele optului la mijloc pentru a obtine 4 petale egale. Acum luati sabia facuta anterior, rasuciti capatul lung al sabiei pentru a forma o  bula de aer rotunda pe care o puteti indesa apoi intre petalele florii.

Figura 3: Catelul. Trecem la ceva mai complicat? Haideti sa vedem care este tehnica pe care o vom folosi pentru a obtine un catel din baloane.

Sa incepem cu capul. Capatul fara nod al balonului il vom rasuci pentru a face 3 bule de arce consecutive dintre care prima putin mai lunga. Indoim balonul in dreptul ultimei rasuciri dupa care rasucim din nou bulele 2 si 3 impreuna. Vom avea astfel doua urechiuse egale si un botic putin mai lung. Urmeaza sa facem picioarele, asa ca vom lasa cativa centrimetri pentru cap, rasucim, apoi mai face doua rasuciri la distante egale, indoim balonul si ultimele doua bule le vom rasuci impreuna pentru a avea astfel picioarele din fata. Lasam putin spatiu pentru corp si repetam operatiunea anterioara ca sa facem pucioarele din spate. Nu uitati sa mai lasati putin balon pentru coada.

Experimentati dupa aceea cu aceste miscari pentru a obtine si alte figuri interesante. De exemplu, lasand mai mult spatiu pentru gat, veti obtine in loc de caine, o girafa.

About Diana Sandu