Baza sportiva ideala sau cum sa asiguri un confort desavarsit sportivilor

Se discuta tot mai mult vis-a-vis de sport, acest fenomen capatand o importanta si o amploare desavarsita in randul tinerilor si nu numai. Indiferent ca ne raportam la miscarea derulata de un amator sau la sporturile de performanta, confortul in acest domeniu este important si apreciat in acelasi timp de practicanti. Bazele sportive au avantajul unei organizari foarte bune, aceste locatii oferind sportivilor conditii dintre cele mai bune pentru a putea practica sporturile preferate. Cand spunem baza de sport completa, conceputa pentru a fi data in folosinta la un anumit standard, ne referim la o locatie in care regasim conditii de antrenament sau chiar pentru competitii inalte dintre cele mai bune.
Daca ar fi sa analizam in detalii cum ar trebui sa se prezinte o baza sportiva din Romania pentru a le putea oferi clientilor sai cele mai bune conditii de practica, trebuie sa analizam detaliile care conteaza cu adevarat. Pornind de la suprafetele de joc si ajungand la vestiare sau parcarea in interiorul bazei sportive, fiecare detaliu se evidentiaza intr-un anumit fel, in randurile urmatoare punctand cateva aspecte care pot conduce la o asa-zisa baza sportiva de lux sau, de ce nu, la incercarea de a pune la dispozitia sportivilor un confort desavarsit.
Aspecte esentiale pentru o baza sportiva
1. Esti proprietarul unei baze sportive, al unui teren de antrenament sau chiar al unui stadion de fotbal? Incearca sa asiguri clientilor tai, sportivii, cele mai bune conditii de antrenament sau chiar de competitie, un prim aspect pe care ar trebui sa il indeplinesti referindu-se la calitatea suprafetelor de joc. Exista suprafete potrivit pentru fiecare sport in parte, printre cele mai comune numarandu-se iarba naturala utilizata in cazul terenurilor de fotbal sau rugby, solutiile de teren sintetic sau chiar suprafetele de zgura, acestea din urma fiind mixte, potrivite pentru diferite tipuri de activitati sportive. Esentiala este calitatea acestor suprafete dar mai ales intretinerea lor pe parcursul utilizarii, atat gazonul artificial cat si cel natural sau chiar zgura si cimentul necesitand o atentie sporita din partea personalului angrenat in operatiunile de mentenanta.
2. Neglijat in multe cazuri, exteriorul bazei sportive trebuie mentinut intr-n stadiu potrivit si la fel de important consideram ca ar trebui sa fie aspectul legat de locurile de parcare. In functie de locatie bazei sportive, nu de putine ori veti constata ca sportivii aleg sa se deplaseze cu ajutorul masinilor personale. In acest caz, daca sportivii sau oaspetii vostri vin in numar mar si prefera ca mijloc de transport masina personala, nu uitati sa fiti foarte atenti la locurile de parcare. Incercati sa le puneti la dispozitie suficient de multe locuri de parcare pentru a nu fi in postura de a-si lasa masinile la o distanta considerabila de locul de antrenament sau zona competitionala, acest detaliu poate fi asimilat ca un impediment si riscati sa va pierdeti o parte dintre clienti.
3. Nu in ultimul rand, tot un aspect important al unei baze sportive il consideram zona de receptie si mai ales cea de vestiare. Vestiarele reprezinta o parte foarte importanta pentru o baza sportiva iar clientii apreciaza un confort sporit in interiorul acestor incaperi. Mai ales pe timp de iarna, atunci cand temperaturile scad foarte mult si diferentele fata de mediul exterior sunt considerabile, incercati sa mentineti un confort adecvat. In interiorul vestiarelor trebuie sa asigurati temperaturi cat mai potrivite pentru un sportiv iar acest lucru este posibil daca va luati masurile de precautie. Mizati pe un sistem de ferestre si usi confectionate din geam termopan, alegeti sa folositi o izolatie termica pentru pierderi minime ale calduri si aveti mare grija ca fluxul de agent termic sa fie constant, posibile perioade lipsite de caldura conducand la pierderea clientilor.
0 comments