Don't Miss

Cum ingrijim cuptorul cu microunde?

By on aprilie 14, 2016
reparatii cuptoare cu microunde

Exceptand faptul ca are nevoie de o curatare periodica, in acest echipament nu se pot introduce diverse  alimente ori materiale. Unele dintre acestea pot lua foc, altele pot exploda. In plus, unele substante introduse in incinta acestuia pot contamina ireversibil preparatele pe care doriti sa le incalziti pe viitor. Asadar, daca doresti sa stai cat mai departe de „accidentele” in bucatarie, dar si de service-urile care se ocupa de repararea cuptoarelor cu microunde, sfatul meu este acela de a te gandi de doua ori inainte de a introduce urmatoarele alimente sau materiale in cuptorul tau.

Pungile din hartie

Specialistii de la departamentul de agricultura ne sfatuiesc sa nu introducem pungile de hartie in cuptorul cu microunde, acestea aprinzandu-se in cateva clipe sub influenta caldurii puternice. In plus, fumul pe care il degaja hartia arsa este unul toxic pentru  alimentele pe care le gazduieste ambalajul respectiv si, implict, pentru organismul nostru.

Ambalajele confectionate din carton

Chiar daca multe alimente comandate ajung la noi in ambalaje de carton, asta nu inseamna ca nu le putem transfera in farfurii normale inainte de a le incalzi. Sfatul meu este acela de a nu introduce cutiile realizate din carton in care se depoziteaza mancarea chinezeasca, pizza ori produsele de patiserie in cuptor caci va supuneti riscurilor pe care le-am mentionat in cazul pungilor de hartie.

Plasticul nesemnalizat

Prin aceasta sintagma ne referim la recipientele care nu prezinta pe suprafata lor o specificatie conform careia ele se pot introduce fara probleme in cuptoarele cu microunde. In aceeasi categorie intra si recipientele din plastic in care se depoziteaza lactatele ( iaurtul, smantana ori margarina).

Recipientele din metal

Fie ca este realizat integral din metal sau ca prezinta doar irizatii fine pe suprafata sa, recipientul cu o asemenea structura nu trebuie sa fie introdus in cuptorul cu microunde pentru ca nu permite incalzirea corespunzatoare a alimentelor. De asemenea, metalul poate produce defectiuni la nivelul aparatului.

Alimentele acoperite cu folie de aluminiu

Ca si in cazul metalelor, folia de aluminiu poate contribui intr-un mod negativ la functionalitatea cuptorului cu reparatii televizoare lcd bucurestimicrounde. Carui fapt se datoreaza acest lucru? Nimic mai simplu, avand in vedere faptul ca folia de aluminiu reuseste sa reflecte radiatiile pe care le primeste spre peretii cuptorului, supraincalzindu-i.

Ouale

Asa cum probabil ati experimentat in trecut, ouale nu reactioneaza foarte prietenos in momentul in care sunt introduse in cuptor, explodand in doar cateva secunde de la pornirea aparatului. Exceptand faptul ca va veti speria destul de tare, murdaria va fi dificil de eliminat in totalitate.

Stafidele si strugurii

Desi majoritatea fructelor nu reactioneaza intr-o maniera speciala in momentul in care sunt incalzite la cuptorul cu microunde, nu acelasi lucru se poate afirma despre comportamentul strugurilor si al stafidelor. Primii explodeaza la fel de prompt precum ouale, in timp ce stafidele incep sa degaje un fum deranjant.

Ardeii tip „chilli”

Mirosul lor este unul care irita caile respiratorii ale omului, mai ales in momentul in care sunt expusi la caldura. In plus, daca vorbim despre ardeii uscati atunci ne confruntam cu o alta problema, respectiv predispozitia lor de a se aprinde.

About Diana Sandu