Don't Miss

Zona Bran Moeciu ramane o destinatie turistica de top

By on februarie 24, 2017
La munte

Cine nu adora iarna sa calatoreasca pana la munte, sa schieze pe partiile care sunt la fel de bune ca si in afara, sa se bucure de zapada adunata la poalele muntilor, de vinul fiert, si de caldura cabanelor care le ofera proprietari. Unele din acele locuri la munte unde turisti se pot bucura sunt Moeciu si Bran. Aceste doua statiuni sunt vizitate des de turisti pentru peisajele lor montane si in special pentru castelul Bran fiind atractia cea mai mare a acestei zone. Castelul Bran este castelul cunoscut si peste hotare datorita legendei care vehiculeaza cum ca aici a locuit Vlad Tepes numit de romani Vlad Dracul si de straini Dracula.

Statiunea Moeciu este situata in Tara Barsei , in depresiunea Brasovului, in Transilvania. Cele mai rentabile cazari sunt cele facute online, datorita lipsei comisionului, lipsei pierderii de timp, si comoditatea cu care se poate rezerva astfel incat proprietarii fac online oferte de cazare in Moeciu. Punctele turistice care pot fi vizitate in statiunea Moeciu sunt: Moeciu de Sus, Moeciu de Jos, Magura, Drumul Carului, Pestera, Cheia. Vegetatia din aceasta zona montana este formata din padurile de brad si fag cea ce asigura statiunii un aer cat mai pur si mai curat. Cei ce iubesc schiul, aici pot gasi o partie care nu demult a fost amenjata, fiind dotata cu cablu, localizandu-se in satul Fundata.

Statiunea Bran este situata intr-un loc pitoresc, in judetul Brasov, localizandu-se in Culoarul Rucar-Bran, un culoar care facea acum o perioada lunga de timp legatura dintre Tara Romaneasca si Tara Barsei. In aproprierea statiunii Bran se afla localizatii Muntii Piatra Craiului, si alte obiective turistice de vizitat, unul din ele fiind Castelul Bran, care da o nota aparte locului datorita legendei care se spune despre castel dar si de arhitecturii unice pe care aceste o are. Alte locuri de vizitat: muzeul satului Bran, castelul Groazei, parcul din centrul comunei Bran, dar nu si in ultimul rand partia Zanoaga. Cazarile ieftine in Bran se gasesc online la cele mai mici preturi, la cele mai luxoase vile, proprietarii facand oferte turistilor.

About Diana Sandu