Don't Miss

Zece pasi pentru un CV de succes

By on ianuarie 23, 2017
cv

Este luni dimineaţa într-un birou oarecare. Un reprezentant al Resurselor Umane organizează toate Cv-urile. Are vreo 100. El trebuie să aleagă 5. Se va uita la fiecare în parte cam 50 de secunde să vadă dacă sunt profesionale şi dacă se referă la postul optat. 1 din 20! Al tău atrage atenţia?

Există 10 paşi pentru a crea un Curriculum Vitae bun şi care să atragă atenţia:

1. Păstrează-l concis. Scopul tău este să obţii un interviu. Nu trebuie să conţină toate realizările vieţii tale. Fă-l maxim de o pagină, iar dacă aplici pentru posturi de conducere fă-l de două pagini.

2. Păstrează conţinutul profesional. Adaugă experienţa profesională numai dacă te ajută pentru postul pe care îl optezi.

3. Foloseşte verbe de acţiune. În loc să spui: “Am fost un membru în echipa de vânzări”, spune “Am crescut vânzările cu 100% în campania din Bucureşti”.

4. Citează realizări concrete. În loc să zici: “Am făcut parte din echipa de dezvoltare a unui nou produs”, spune “Am dezvoltat primul produs software de succes din instoria firmei”

5. Spune adevărul. Nu inventa diplome sau calificări pe care nu le ai. Într-o zi cineva va afla adevărul şi nu va fii pozitiv pentru tine.

6. Nu nega. Dacă echipa ta de vânzări a fost retrogradată scrie data completă când ai făcut parte din ea.

7. Specifică bine specializările tale. Dacă eşti expert în servere Red Hat Linux, aşa să scrii şi în CV.

8. Pune în evidenţă. Dacă echipa ta a crescut vânzările unei companii în o anumită campanie de vânzări scrie-o îngroşat. Scopul fiecărei companii este de a face bani şi îi va interesa acest lucru.

9. Redactează Curriculum Vitae clar şi citeţ. Nu ţi se dau puncte pentru creativitate.

10. Alege formatul corect al CV-ului. Dacă cariera ta este progresivă în aceeaşi firmă e mai bine să scrii experienţa ta în ordine cronologică. În schimb, dacă cariera ta urmează o alta (schimb de carieră) e mai bine să scrii un rezumat a ceea ce ştii să faci.

About Diana Sandu