Don't Miss

Yoga – unele dintre cele mai bune exercitii fizice

By on octombrie 16, 2014

Yoga este un termen ce defineste o disciplina foarte populara, ce asigura, concomitent, exercitii fizice pentru minte, spirit si, nu in ultimul rand, organism. Traditii ale acesteia se gasesc, in special, la popoarele asiatice si hinduse dar, in ultimul timp, aceasta incepe sa acapareze din ce in ce mai mult teren in cultura americana si cea europeana.

Contrar parerii generale, exercitiile de yoga nu sunt rezervate doar pentru cei ce au o flexibilitate iesita din comun. Imaginile unor persoane contorsionate in felurite pozitii, care mai de care mai ciudate, sunt nimic altceva decat rezultatul unor ani buni de practica si disciplina. In timp, muschii si articulatiile devin mai flexibile, existand, astfel, posibilitatea de a executa si astfel de miscari.

Un ghid simplu dedicat incepatorilor in yoga prezinta, de fapt, cateva pozitii de meditatie si relaxare, ce ajuta, in acelasi timp, la o mai buna circulatie a sangelui prin diferite zone – in functie de miscarea executata – dar si la lucrarea muschilor implicati in aceasta. De exemplu, miscarea cunoscuta ca si „Cobra”, este cea responsabila de relaxarea si antrenarea muschilor spatelui, fiind indicata celor care au dureri ale coloanei sau celor care au nevoie de o revigorare, dupa o zi obositoare la munca.

Avantajele practicarii acestei discipline sunt foarte multe. Atat din punct de vedere psihic, cat si fizic, yoga ajuta la mentinerea formei si la evitarea dezvoltarii unor probleme de sanatate. Nefiind necesar decat un spatiu mic, aceasta este indicata pentru persoanele care nu au posibilitatea de a face sport, din varii motive, deoarece chiar si cele mai simple miscari au un efect benefic asupra celui care le practica. Daca ai urmat un regim de slabire, pierzand, astfel, cateva kilograme, foloseste yoga ca si sport de intretinere, pentru a te asigura ca nu vei mai lua in greutate pe viitor, si ca iti vei mentine silueta dorita, pentru mult timp.

About Diana Sandu