Don't Miss

Voi ce parere aveti despre scuterul electric?

By on septembrie 17, 2016
scuter-electric

În ultimii ani, de când cu criza financiară, peste care sa suprapus criza petrolului, văd că s-au dezvoltat tot mai mult mijloacele de transport, care folosesc curentul electric pentru tracțiune, și nu benzină, motorină sau gaz. În general combustibili obținuți din petrol, cauza fiind scumpirea acestuia destul de mult în ultimi ani. Perioadele de criză sunt perioade în care se dezvoltă mai mult anumite produse. Așa sa dezvoltat tot mai mult scuterul electric, pentru producția în masă în China, iar mai apoi în întreaga lume. Aceste scutere electrice nu au fost foarte performante în privința autonomiei, dar cu timpul producătorii chinezi au crescut performanțele tehnice și s-au străduit să mențină prețurile cât mai scăzute.

Aceste lucruri le-a reușit, dar cred că cea mai mare reușită a lor este că au stârnit în rândul marilor producători, dorința de-a intra pe piața scuterelor electrice. Astfel competiția se lansează și vor avea de câștigat toți consumatori.

Scuterele electrice nu sunt fiabile doar din punct de vedere economic; acestea fiind foarte ieftin de intreținut, și deasemenea de folosit, acestea consumând foarte puțin curent pentru reîncarcarea acumulatorului. Un scuter electric este eficient și social; fiind complet ecologic prin tracțiunea complet electrică, contribuie la păstrarea unui mediu înconjurător mai curat. Acest aspect îl face extrem de eficient pentru transportul urban, unde gazele de eșapament fac de multe ori pe timpul verii aerul greu de respirat.

În general vehiculele electrice sunt de preferat celor cu aprindere internă; sunt silențioase, ușor de întreținut, ieftin de folosit și foarte ușor de acceptat de către copii. Un aspect pe trebuie sa-l avem în vedere pentru a insufla copiilor noștri dorința de-a contribuii la păstrarea unui mediu ambiant cât mai curat.

About Diana Sandu