Don't Miss

Vocile din mintea sa si actiune facute – II

By on iunie 30, 2021
Vocile din mintea sa si actiune facute - II

Curand, Sean a luat o alta recesiune. Nu putea intelege conversatii reale, deoarece vocile halucinationale erau atat de coplesitoare. El a continuat certuri cu aceste voci, le-a spus ancorelor de stiri de la televizor sa taca pentru ca vorbeau despre el si a fost suparat pe Papa pentru ceva ce Papa ii facea.

El a insistat in repetate randuri ca traverseaza. Drept urmare, erau doi, sau poate trei – si nu stia care era adevaratul. A devenit confuz si nu stia unde se afla si de multe ori ma ruga sa-l duc acasa. As incerca sa-l linistesc, „tu esti adevaratul Sean si esti in siguranta acasa”. A fost sfasietor.

In cele din urma, dupa cativa ani de la boala fiului meu, am reusit sa-l fac pe psihiatrul sau sa-l puna pe Clozapine, standardul de aur pentru pacientii cu rezistenta la tratament. Desi Sean inca experimenteaza psihoza usoara si este invalid, el a avut o imbunatatire remarcabila.

Dar eu si fiul meu nu suntem singuri. Acest lucru se intampla pentru milioane de bolnavi psihici grav si pentru familiile lor zi dupa zi, saptamana dupa saptamana si an dupa an, in timp ce persoanele dragi se duc mai departe in abis.

In ultimii ani au fost introduse propuneri legislative. Au fost cativa pasi foarte mici in modificarea legilor pentru a imbunatati ingrijirea si tratamentul celor cu SMI. Totusi, trebuie parcurs un drum lung pentru a asigura un tratament adecvat pentru toti fiii, fiicele, parintii si fratii din America care sufera de boli psihice grave – si pentru nenumaratii oameni care, in viitor, vor fi loviti de aceasta soarta ingrozitoare.

About Diana Sandu