Don't Miss

Viata lui Michael Buble

By on august 14, 2016
michael buble

Michael Buble este un cantaret de origine canadiana, in varsta de 37 de ani, care s-a facut cunoscut prin lansarea unor mai multe melodii de succes, printre care si “Feeling Good” sau “Everything”. Pana in momentul de fata, albumele sale s-au vandut in peste 30 de milioane de exemplare, iar pe Youtube, canalul sau a fost vizualizat de circa 262 de milioane de ori.

Michael Buble s-a nascut in anul 1975 intr-o familie de pescari. Pana la varsta de 16 ani, el nu a apucat sa cante la vreun eveniment, fiind mai mult pasionat de hockey pe gheata, dar si extrem de ocupat cu munca de pescar. Posibilitatile financiare ale familiei sale erau extrem de reduse la vremea aceea, astfel ca tanarul Michael a muncit in fiecare vara alaturi de tatal sau, de la varsta de 14 ani pana destul de tarziu in viata, cand a realizat ca poate face bani mai multi din muzica decat din pescuit.

Paradoxal, albumul lui de debut a fost lansat la 11 februarie 2003, cu ajutorul celor de la 143 Records, asta desi el era destul de cunoscut in intreaga lume pentru diferite aparitii, atat in Canada, cat si la diferite competitii de talente, ba chiar si in cateva filme. Se poate spune, asadar, ca Michael Buble nu e doar un creator de muzica buna, ci si un actor destul de cunoscut.

Premii castigate in cariera de cantaret

De-a lungul carierei sale, Michael Buble a participat la peste 100 de concursuri. Cele mai importante premii din cariera sa sunt:

  • Premiul pentru categoria “Artistul adult contemporan favorit” in 2010 la American Music Awards in 2010;
  • In 2008 si in 2010 a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album pop;
  • In 2004 a castigat premiul Juno pentru cel mai bun debut, iar in 2006 a castigat din nou acelasi premiu, de asta data pentru cel mai bun artist;

About Diana Sandu