Don't Miss

Vaccinurile recomandate pentru adulti

By on iunie 23, 2015
vaccinuri

Vaccinurile ofera protectie impotriva diferitelor boli grave. Dar de ce sunt vaccinurile necesare pentru adulti? Acest lucru poate fi neclar, mai ales pentru persoanele care au fost vaccinate in timpul copilariei. Mai jos puteti gasi o serie de vaccinuri recomandate de medici pentru a controla si de a preveni unele boli comune.

Vaccinul gripei – gripa sezoniera

Cine are nevoie de acest vaccin? Vaccinul antigripal este recomandat pentru majoritatea adultilor. Vaccinarea este deosebit de important pentru persoanele cu boli cronice sau ce au sistem imunitar mai slab, pentru cei care lucreaza in unitati medicale, care traiesc in institutii de ingrijire a sanatatii, locuiesc cu cineva care are un risc ridicat de a dezvolta complicatii ca urmare a gripei (copii sub varsta de cinci, de exemplu). Vaccinul gripal injectabil este recomandat, inclusiv la femeile gravide.Vaccinul antigripal este administrat, in mod ideal in octombrie sau noiembrie.

Contraindicatii

Vaccinul gripal nu este recomandat pentru persoanele alergice la oua, cei care au avut o reactie alergica la un vaccin gripal anterior sau cei care sunt bolnavi la momentul administrarii vaccinului. Cei care au suferit sindromul Guillian-Barré, ar trebui sa consulte medicul inainte de a lua acest vaccin.

Pneumococic polizaharidic vaccin

Cine are nevoie de acest vaccin? Vaccinul pneumococic polizaharidic trebuie administrat persoanelor care sunt mai batrani 65 de ani, cei care sufera de boli cronice sau un sistem imunitar slabit, care au suferit o splenectomie, care traiesc in institutii de ingrijire de sanatate sau sunt fumatori inraiti. Acest tip de vaccin poate fi administrat la orice punct. Oamenii care sunt sub 65 de ani vor primi a doua doza, dar numai daca ei sufera de o stare de sanatate specifica si fac acest vaccin de minim cinci sau mai multi ani. Pacientii de peste 65 de ani care au primit prima doza de vaccin inainte de varsta de 65 de ani (nu in ultimii cinci ani), care au un sistem imunitar slabit, boli de rinichi, a suferit o splenectomie sau transplantul de maduva osoasa ar trebui sa primeasca o a doua doza de vaccin.

Contraindicatii

Vaccinul nu este indicat la persoanele care au avut o reactie alergica la o vaccinare anterioara impotriva pneumoniei sau care sunt in prezent bolnavi.

About Diana Sandu