Urmarirea cursul valutar, un artificiu util pentru persoanele care au rate bancare
Asa cum va imaginati, exista cateva tendinte care definesc oscilatia cursului valutar. Un exemplu elocvent ar fi cel al relatiei dintre euro si leu, la inceputul saptamanii cursul stabilit intre euro si leu avand impulsul de a se aprecia, in timp ce la sfarsitul saptamanii asistam la un efect contrar, de depreciere. Asadar, un sfat in aceasta directie ar fi cumparati euro in zilele de la sfarsitul saptamanii, iar daca intentionati sa vindeti valuta, ati fi mai castigat daca ati alege primele zile ale saptamanii.
Bineinteles, vorbim despre concepte teoretice care au fost verificate in practica, insa pentru mai multa siguranta puteti consulta pagina curs BNR a platformei financiare www.curs-valutar-bnr.ro. Design-ul este responsive, ceea ce inseamana ca poate fi accesat de pe orice dispozitiv inteligent (tableta, smartphone, laptop sau calculator), iar graficele ofera utilizatorului numeroase functionalitati, precum afisarea maximului ori a minimului pentru o anumita perioada.
Stim ca este dificil sa va organizati platile dupa maniera in care oscileaza cursul valutar, mai ales in contextul unor rate bancare. Cu toate acestea, puteti urmari lunar modul in care fluctueaza respectiva valuta, alegand o perioada propice pentru a va depune banii la banca. Asta pentru ca ziua de salariu nu este intotdeauna cea mai favorabila din perspectiva cursului valutar.
De asemenea, nu intrati in panica in momentul in care observati cresteri abrupte ale monezilor, caci dupa o perioada de timp fluctuatiile se vor stabiliza, iar moneda va atinge din nou un echilibru. Pentru a va feri de situatia ingrata prin care trec mii de romani o data cu amplificarea valorii pe care o avea in trecut francul elvetian, va recomandam sa optati pentru rezerve financiare, cel putin pentru doua – trei luni.
Iar daca intentionati sa optati pentru un imprumut in perioada imediat urmatoare, cel mai probabil notiunea de curs banci ar trebui sa va intereseze direct. Sa luam spre exemplu ziua de 17.05.2016, adica ieri.
BNR a anuntat ieri un curs ceva mai mic pentru euro, acesta depreciindu-se de la valoarea de 4,4882 RON la 4,4864 RON. Acelasi lucru il putem afirma si despre francul elvetian, moneda care ofera romanilor cele mai mari batai de cap in ultima perioada, francul ajungand la pragul promitator de 4,0485 RON.
Sa amintim si dolarul american, moneda care in ultimii ani a produs surprize importante. Pentru ziua de ieri, putem afirma cu satisfactie faptul ca leul a castigat ceva teren in fata dolarului, valoarea pe care a atins-o acesta fiind de „doar” 3, 9608 RON.
In final, putem afirma faptul ca urmarirea cursului valutar este o alternativa folositoare pentru persoanele care au deja un credit la banca, ori pentru acelea care intentioneaza sa isi faca unul. Insa, cursul valutar este un instrument de baza si pentru aceia dintre voi care lucreaza foarte mult cu valuta, efectuand zilnic tranzactii. Da, oamenii angrenati in sectorul economic – financiar trebuie sa se foloseasca de fiecare data de cursul valutar pentru a-si desfasura activitatea citadina, nu doar pentru a-si rezolva propriile probleme financiare.
0 comments