Don't Miss

Uleiul de Avocado – un aliment bio cu numeroase beneficii

By on februarie 1, 2016
ulei de avocado

Uleiul de avocado este un produs nou la noi in piata, acesta este folosit in alimentatie, dar si ca un produs cosmetic eficient pentru par. In alimentatie uleiul de avocado poate fi folosit in preparate reci, precum salatele, dar si in preparate calde, pentru prajit sau in orice alta activitate.

Uleiul de avocado – un produs bio esential

Aparitia produselor bio pe piata, a adus in prim plan foarte multe produse naturale, care ofera foarte multe beneficii pentru sanatate. Uleiul de avocado face parte si el din acesta categorie de produse, exploatat mai ales odata cu aparitia produselor bio.

Uleiul de avocado este un produs care contine numersoare substante nutritive care ofera beneficii numeroase. Astfel in continutul acestuia putem gasii acizi grasi mono si polit, saturati sau nesaturati, vitamine, proteine, fier, zinc, lecitina, magneziu si multe altele.

Ca produs alimentar, uleiul de avocado este un produs bio foarte sanatos, mult mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline. El este folosit cel mai mult in alimentatie in stare naturala, in preparate reci. Acest ulei este nerafinat si preset la rece, aspect care ii ofera o cantitate mai mare de substante nutritive.

Uleiul de avocado este folosit si in industria cosmetica, ca un produs esential in tratamentele de hidratare. Acest ulei poate fi folosit ca un produs cosmetic anti-rid, care poate fi utilizat pentru toate tipurile de ten, eliminand sau estompand ridurile faciale, ajutand la eliminarea celulitei si a vergeturilor. In plus, uleiul de avocado are un efect cicatrizant si regenerator pentru afectiunile de la nivelul pielii. Acesta videca ranile usoare de la nivelul pielii, precum acneele, psoriazisul si dermatita. Pentru par, uleiul de avocado reprezinta un produs bio cu efect de hidratare, care estompeaza caderea parului, care te scapa de matreata si care stimuleaza cresterea parului.

Uleiul de avocado in diete

Uleiul de avocado este un produs utilizat si recomandat de medici in diete, datorita continutul sau ridicat de substante nutritive. Pentru ca este un produs folosit in salate, acesta este mult mai recomandat pentru a fi folosit ca dressing sau ca marinata pentru orice preparat doresti.

Supele sunt preparate in care uleiul de avocado da o aroma finala perfecta, acesta poate fi folosit in compozitia unei supe de legume sau unei supe de rosii. Pentru prepararea fructelor de mare, precum crevetii, sepia, calamari si multe alte, uleiul de avocado aduce un plus de savoare, si mai ales ales un plus in ceea ce priveste o dieta echilibrata

About Diana Sandu