Don't Miss

Tu ce stii despre „online dating”?

By on iunie 8, 2016
site matrimoniale romania

Drumul spre o relatie de lunga durata nu este intotdeauna unul simplu, insa in momentul in care initiativele din mediul „offline” nu par a da roade, site-urile de matrimoniale devin o optiune de luat in considerare. Exceptand faptul ca ai la indemana optiunea de a-ti completa profilul dupa bunul tau plac, incluzand in descrierea acestuia informatii despre varsta, orientare sexuala, locatia unde stai, ai la indemana si posibilitatea de a-ti face auzite pasiunile ( hobby-urile), stilul de viata pe care il adopti in mod curent, dar si alte asteptari pe care le ai de la persoana de langa tine.

Cum functioneaza conceptul de intalnire in mediul virtual?

Lucrurile sunt foarte simple, mai ales daca te-ai ingrijit asa cum trebuie de primul pas – completarea profilului. Majoritatea platformelor iti permit in egala masura sa primesti, dar si sa trimiti cereri de prietenie persoanelor care  par, cel putin la prima vedere, compatibile cu viziunea ta asupra partenerului ideal. Interesant este faptul ca libertatea de alegere iti apartine intru totul, tocmai pentru ca poti selectiona pe cont propriu persoana pe care doresti sa o adaugi in lista de prieteni, dar si modul in care relatia o sa evolueze. Chiar daca vizezi o relatie sentimentala, in urma discutiilor indelungate poti ajunge la concluzia ca ti-ai gasit un prieten apropiat, care iti impartaseste pasiunile si domeniile de interes.

In intregul proces al „intalnirilor online”, cel mai important este sa nu te lasi influentat de conceptia generala pe care o abordeaza cei din jur in privinta acestui subiect. Nu, online dating-ul nu mai este un subiect TABU, dar nici un aspect de care sa te rusinezi. Nici nu trebuie sa te gandesti la faptul ca persoanele din jurul tau vor asocia aceasta initiativa cu esecul in plan sentimental, pentru ca obiectivul tau este acela de a te simti tu implinit, nu de a face pe plac celor din jur. A trecut mult timp de la momentul in care profilul pe un site de matrimoniale Romania parea ultima alternativa pe care o poate pune in practica o persoana fara noroc in dragoste, mai ales ca pe plan mondial „online dating-ul” este un adevarat trend.

Cele mai cunoscute se numesc „perfectmatch.ro” sau „adultfriendfinder.com”. Acestea sunt doar doua site-uri de nisa, unde oamenii au sansa de a-si gasi jumatatea. Insa, pentru ca era intalnirilor online infloreste pe zi ce trece, in momentul de fata au fost create platforme mult mai nisate, unde oamenii impart aceleasi gusturi. Sa vorbim de exmplu despre website-ul datemypet.com, caci fiecare persoana care isi creeaza un profil pe aceasta platforma are un animal de companie. Da, in felul acesta te poti asigura de faptul ca viitorul tau partener este pasionat de animalele de companie, ceea ce inseamna ca nu vor exista discutii in contradictoriu pe aceasta tema in relatia voastra.

Cateva date statistice menite sa iti deschida orizonturile

In momentul de fata, procentele se impart intr-o maniera interesanta in randul publicului interesat de intalnirile online. Contrar asteptarilor, persoanele care par a fi mult mai receptive la o astfel de alternativa sunt chiar acelea care au trecut de floarea varstei, respectiv femeile si barbatii de peste 45 de ani. Un procentaj de circa 45% defineste acest segment al publicului, doar 25% dintre tineri apeland la o astfel de strategie pentru a initia o relatie de lunga durata.

About Diana Sandu