Tratamente pentru acnee si arsuri solare

Acneea: exista doua tipuri principale de acnee: acneea comuna (vulgaris) si acneea rozacee. Prima afecteaza tinerii si apare deseori pe un ten gras. Leziunile tenului include comedoane sau “cosuri”, pustule si chisturi.de asemenea, pot fi prezente mai multe cicatrici.
Acneea este rezultatul transformarilor hormonale cuplate cu infectia bacteriana. Pe de alta parte, acneea rozacee afecteaza indivizii mai in varsta si se prezinta cu ten rosu, ocazional cu pustule. Cauza nu este pe deplin inteleasa, dar starea este deteriorata de consumul de alcool, mancaruri condimentate si emotii puternice.
Ambele forme raspund la tratamentul local cu produse de aloe vera fara substante grase, cum este de exemplu Aloe First, dar in caz de acnee vulgara trebuie abordat un alt stil de viata. Pielea trebuie spalata in mod regulat si scalpul pastrat curat. Suficient somn, miscare si expunere la lumina UV sunt de asemenea importante, la fel consumul de apa in cantitate suficienta – expertii recomanda in jur de doi litri pe zi – pentru a pastra pielea hidratata. Pustulele nu trebuie stoarse pentru a preveni extinderea infectiei si formarea de cicatrici.
Cat despre arsuri, unul dintre pseudonimele dat plantei aloe vera este “planta arsurii” si pe buna dreptate. Cercetarile serioase asupra proprietatii de vindecare a ranilor a aloei vera au inceput inca din anii ’30. S-a descoperit ca planta proaspata are capacitatea nu doar sa amelioreze pruritul si senzatia de arsura, ci sa contribuie la regenerarea pielii si inlaturarea cicatricelor.
Ulterior au urmat alte experimente atat pe subiecti umani cat si pe modele animale, in cadrul carora s-au urmarit modificarile histopatologice immediate si pe termen lung ale pielii, dupa tratamentul ranilor cu sau fara aloe.
Concluziile au fost ca aloe vera este capabila sa inhibe formarea tromboxanului A2, o substanta prezenta in mod normal in tesutul ars, folosint in special Aloe Propolis Creme, bazata si pe proprietatile antibiotice naturale ale propolisului. In acest fel aloe vera a crescut sansa supravieturii tesutului afectat dupa arsuri sau degeraturi, actionand ca vasodilatator, facand posibil ca sangele sa ajunga la tesut. Pe langa efectul antiinflamator, atat de vital pentru o vindecare reusita a ranii, s-a constatat ca aloe vera alina mult durerea asociata arsurilor.
0 comments