Don't Miss

Trasaturi ce definesc bona potrivita pentru copilul dumneavoastra

By on aprilie 2, 2015
bona

Copilasii au drept trasatura fundamentala caracterul puternic, care de cele mai multe ori nu le permite gestionarea corecta a unei situatii, ci din contra, ofera o abordare primara, bazata pe instinct si dorinta de moment. Din aceasta cauza, uneori poate deveni dificil pentru parinti sa aleaga o bona potrivita, care sa reuseasca sa isi adapteze comportamentul si tacticile educationale pe temperamentul micutului in cauza.

Exista o serie de calitati pe care trebuie sa le urmariti in comportamentul bonei, care au un aport considerabil in modul sau ulterior de relationare si intelegere cu puiul dumneavoastra. Este bine de stiut faptul ca, in mod initial, acesta nu va fi impresionat de lucrul cu o persoana straina, pe care nu o poate asimila din incipit cu o figura familiara, careia ii poate povesti diverse intamplari personale sau evenimente importante de pe parcursul unei zile obisnuite.

O firma de angajari bone detine un program stabil in functie de care isi selectioneaza personalul, motiv pentru care puteti opta cu siguranta pentru succesul acestei metode de recrutare. Alaturi de rabdare, calm, dorinta de comunicare si perseverenta, bona trebuie detina puternice abilitati persuasive, dar si puterea de a se focusa inr-o singura directie pe durata unui interval superior de timp.

In primul rand, devine esential ca persoana respectiva sa fie suficient de rabdatoare , deoarece de-a lungul colaborarii va fi supusa unor situatii dificil de gestionat daca nu beneficiaza de o doza semnificativa de calm si dorinta de comunicare. Cei mici sunt destul de receptivi la intiativele celor din jur, mai ales daca acestea imbraca o forma suficient de atragatoare. Acest adevar conduce la urmatoarea trasatura semnificativa pentru o bona potrivita, si anume creativitatea.

Imaginatia lucreaza in mod constant in mintea celor mici, acoperind o tematica foarte diversificata, care se raporteaza in general la pasiunile lor de zi cu zi. Deci, in momentul in care doriti sa va apropiati de copilasul respectiv este suficient sa abordati unul dintre subiectele lui preferate, fie prin intermediul comunicarii sau a unui joc de societate care ii va stimula propice abilitatile cognitive: imaginatia, concentrarea, atentia, creativitatea. Daca este preocupat de astfel de activitate va trece mult mai usor peste momentele in care nu este insotit de parinti, reusind sa se focuzeze pe activitati relationate cu dezvoltarea personala.

About Diana Sandu