Don't Miss

Tot ce trebuie sa stiti despre alergiile de primavara

By on martie 20, 2018
Tot ce trebuie sa stiti despre alergiile de primavara

In timp ce primavara inseamna vreme mai calda si flori frumoase, inseamna, totodata, ca este sezonul alergiilor. Cu copacii si florile care apar in jurul nostru, polenul devine un jucator important atunci cand vine vorba de alergii.

Tipuri de polen
La inceputul sezonului, polenul este cel mai des intalnit. Pe masura ce sezonul se muta la jumatatea primaverii, polenul intra in joc.

Semne de sezon de polen
Indiciile comune pe care le-a adus sezonul de polen includ nu numai copacii si florile in plina floare, ci si reziduurile de culoare galbena pe care le vedem in masinile noastre si in alte locuri mai putin frecvente.

O raceala versus alergii
Multi oameni au raceli frecvente si se lupta sa distinga intre o raceala si alergii, deoarece simptomele se coreleaza in multe feluri. Cu toate acestea, simptome precum febra, frisoane si mucusul nazal decolorat sunt semne clare ale unei alergii la rece. Alergiile sunt frecvent distingate prin prurit nazal, mancarime la nivelul urechii, senzatie de mancarime la nivelul gatului, secretie nazala clara si stranut. Toate acestea sunt mai predispuse la alergii decat la raceala, desi simptomele se pot suprapune in unele cazuri.

Infectiile sinusale obisnuite sunt, de asemenea, indiciul unei alergii

Exista medicamente disponibile fara prescriptie medicala pentru alergii. Allegra, Claritin, Zyrtec si Xyzal sunt medicamente frecvente pe care le puteti achizitiona la un magazin local. Acestea sunt toate medicamente non-sedative de 24 de ore, cunoscute si sub numele de antihistaminice de a doua generatie. Acestea sunt sigure pentru administrarea zilnica pentru ameliorarea simptomelor alergice cronice.

Imunoterapia
Exista doua tipuri de imunoterapie alergica: imunoterapie subcutanata si imunoterapie sublinguala, cum ar fi tabele sau picaturi administrate pe cale orala. Scopul pe termen lung al imunoterapiei este de a va modifica sistemul imunitar pentru a va ameliora simptomele alergiei. Acest rezultat nu poate fi garantat si este evaluat de la caz la caz.

 

 

About Diana Sandu