Don't Miss

Topul celor mai impresionante parcuri acvatice din peisajul european

By on noiembrie 3, 2015
Aqua parcuri din Europa

Adrenalina este un artificiu atragator pentru persoanele care doresc sa isi organizeze escapade europene impresionante, in felul acesta ele reusind sa se debaraseze mult mai facil de mediul cotidian aglomerat ce nu le permite pauze prea dese. Misterul toboganelor intortocheate este dificil de deslusit de catre aceia dintre dumneavoastra care experimenteaza frica de inaltime, insa persoanele avide de suspans se vor lasa captivate in mrejele spectaculoase ale peisajelor acvatice supradimensionate.

Incepem prin a acorda atentia cuvenita parcului „Adaland” din Turcia – o constructie de-a dreptul impresionanta care propune tobogane cu dimensiuni variabile si forme fanteziste. Si totusi, care este atributul caruia i se subordoneaza popularitatea castigata atat de rapid in sufletele pasionatilor de adrenalina? Raspunsul este unul simplu. Pe de-o parte, putem fi partasi la peisajele luxuriante propuse de faimoasa statiune turceasca Kusadasi, pentru ca apoi sa avem acces liber la spectacolul delfinilor inteligenti pe care ii regasim in „Dolphin Park”. Daca personalitatea dumneavoastra este una ceva mai introvertita si motivul pentru care ati ajuns in acest peisaj spectaculos se datoreaza prietenilor sau copilasilor dornici de distractie atunci va propunem sa va relaxati in piscinele spatioase ale complexului „Adaland”, moment de relaxare ce nu poate fi potentat intr-o maniera mai originala decat prin intermediul unui ceai turcesc autentic, servit cu gheata.

Discutia despre Aqua parcuri din Europa este incompleta fara „Sandcastle Waterpark” – locatia britanica inedita care gazduieste petreceri estivale de neuitat atat pentru adultii pretentiosi, cat si pentru micutii ce isi doresc o experienta acvatica unica. Regatul Unit este o destinatie prolifica de vacanta, mai ales daca ne gandim pret de cateva clipe la numeroasele monumente istorice demne sa se inscrie pe lista noastra de prioritati. Si totusi, in timpul sezonului estival gandul nostru zboara involuntar la momentele de distractie si voie buna petrecute in apa, asa ca putem incorpora fara probleme o vizita la „Sandcastle” in orarul de duminica.

Mai mult ca sigur, copilasii dumneavoastra vor ramane fara cuvinte in momentul in care vor ajunge fata in fata cu unul dintre cele mai mari parcuri acvatice europene, orasul Lancshire gazduindu-l pe cel mai relevat ca dimenisiuni din peisajul britanic. Cele 18 puncte de atractie sunt disipate in parcul „Sandcastle” in functie de importanta, adevaratul centru de greutate fiind reprezentat de un impozant tobogan inchis prin care circula un flux cristalin de apa. Acesta atrage personalitatile vibrante ale micutilor si, spre deosebire de alte puncte de atractie asemanatoare, dispune de toate masurile de siguranta pentru a le conserva integritatea. Mamicile au ocazia de a se delecta cu o sesiune completa de spa in centrul de ingrijire corporala „Seabreeze” – locul in care vor beneficia de rasfatul maseuzelor profesioniste, gata sa le propuna tratamente naturiste revigorante.

Daca planurile dumneavoastra de vacanta vizeaza si bifarea unei destinatii acvatice aparte, atunci ar trebui sa stiti faptul ca insula Corfu – una dintre cele mai apreciate destinatii litorale grecesti –  gazduieste in peisajele sale exotice un faimos parc de distractii. „Aqualand” infatiseaza pasionatilor de inaltimi si adrenalina nu mai putin de 36 de tobogane supradimenisionate organizate armonios in ansamblul impresionant al parcului. Insula Corfu este recunoscuta pentru peisajele naturale mirifice pe care le propune turistilor internationali, iar Aqualand nu este o exceptie. Desi reprezinta in procent de 100% o constructie arhitecturala artificiala, cadrul vegetativ luxuriant in care este „incrustat” parcul Aqualand este fragmentat de frumusetea raului Lenes care se intinde pe o suprafata de aproximativ 350 de metri.

About Diana Sandu