Don't Miss

Toata lumea vinde aur pe internet

By on ianuarie 12, 2017
aur

Cu pretul mare la aur si criza economica care ne “musca”, multi sunt aceia care se gandesc sa-si vanda bijuteriile de familie pentru a face un ban in plus. Cotatiile aurului au ajuns la 1,150 dolari pe uncie, unitate de masura englezeasca, care corespunde cu 28,35 de grame de aur. Facand calculele, un gram de aur ar costa 40 de dolari, adica cam 27 de euro la schimbul din 19 noiembrie. In Marea Britanie se pare ca s-a pornit o adevarata “goana dupa aur”, dar in sensul de vanzare nu de cautare. Ceasuri, coliere, inele, bijuterii in general, monede, lingouri, pixuri, dar si resturi de aur din dinti: totul are valoare. Din vanzarea acestor bijuterii de aur se poate scoate o suma frumusica, foarte utila pe timpuri de cumparaturi.aur-bani

De la 14 la 20 de euro pe gram de aur

Actualmente, cine cumpara online aur plateste de la 14 la 20 de euro pe gram, asta in functie de puritatea aurului, cu siguranta mai putin decat pe pietele internationale (pe pietele internationale cotatiile aurului sunt raportate la aur de 24 de karate, adica aur pur la 99,9%), dar oricum se obtine un pret suficient pentru a castiga cateva sute de euro pe o bijuterie . Modul cel mai direct de a vinde e sa te adresezi unei bijuterii care cumpara aur, acestia vor cantari aurul in fata ta si iti vor face o oferta concreta pe care o poti accepta. Si in cateva minute te poti intoarce acasa cu portmoneul mai plin.

Vrei sa vinzi? Se poate si pe Internet…

Dar daca in apropierea casei tale nu gasesti bijuterii unde sa poti vinde aurul pe care il ai, poti incerca online, cu persoanele care cumpara aur prin Internet, asa numitele ” chioscurile de metale online”, care garanteaza discretia tranzactiei. Unul din siturile cele mai solicitate este Cashgold (e in limba italiana).

Pretul e sigur?

Ai grija la situri care nu specifica pretul la care vor cumpara aur de la tine. Sau de acele situri care iti fac o oferta net inferioara celei afisate pe site. Mai faceti atentie la cheltuielile care necesita tranzactia. Daca pe bijuteria care o vinzi sunt pietre pretioase, scoate-le si tine-le. Numai asa vei fi sigur ca nu te vor insela la cantarirea aurului.

Pe scurt:

Pentru a vinde online trebuie sa faci urmatoarele:

– separa obiectele in functie de tipul de aur

– cantareste-le si noteaza greutatea lor

– mergi pe siturile care iti ofera posibilitatea evaluarii aurului, de fapt convertirea aurului in bani

– confrunta diversele oferte si contacteaza oferta cea mai buna, scazand cheltuielile de tranzactie (care ar trebui sa fie aproape nule)

– verifica conditiile de vanzare si asigura-te ca e trecuta clauza care spune ca poti ceda contractul in cazul in care suma de bani primita nu este satisfacatoare.

About Diana Sandu