Don't Miss

Televizoarele Smart: tot ce trebuie sa stii despre ele

By on august 16, 2017
Televizor Smart Samsung

Poate te intrebi cat de inteligente pot fi aceste asa-numite televizoare Smart? E mai bine sa ai toate acele aplicatii integrate in televizor, decat sa ai un dispozitiv individual pentru streaming si alte softuri ce necesita conexiune la internet.

Aici e locul potrivit unde poti gasi raspunsul la toate intrebarile legate de aceste televizoare Smart si de rolul lor in locuinta ta.

Ce este un Smart TV?

La inceput acestea erau pur si simplu considerate televizoare cu conexiune la internet, nu aveau o denumire anume, insa cu timpul au fost denumite televizoare Smart de catre producatori precum Samsung sau LG.

Aceasta denumire a inceput sa reprezinte fiecare televizor care se putea conecta la internet si putea accesa aplicatiile de streaming media, radio, browser web si multe altele. Tot mai multe televizoare inteligente au acum si functia de recunoastere vocala, permitand utilizatorului sa controleze televizorul prin comenzi vocale.

Acest tip de control, precum si celelalte functionalitati smart ale televizorului sunt un semn ca producatorii de televizoare urmaresc sa interconecteze tot mai multe device-uri ce pot fi controlate prin internet, astfel incat sa folosesti televizorul pentru a stinge luminile sau pentru a incuia usile, spre exemplu. Lista de exemple poate continua.

Care sunt producatorii de televizoare Smart?

Produsele de pe piata sunt o dovada ca aproape toti producatorii de televizoare au cel putin un model de Smart TV pe care il comercializeaza. Televizoarele comerciate de catre companii chinezesti ofera adesea functiile Smart standard la preturi destul de mici, in timp ce branduri precum Samsung sau LG aduc o sumedenie de functii speciale pe care sigur iti vei dori sa le incerci.

Cum conectezi un televizor Smart la internet?

Un televizor inteligent poate fi conectat fie prin cablu de retea Ethernet, fie prin Wi-Fi. Cele mai multe dintre modelele de pe piata folosesc Wi-Fi, fiind mult mai rapid, mai simplu si mai practic sa accesezi internetul fara a fi nevoie de un cablu.

Conexiunea, ce-i drept, este mult mai stabila prin cablu. Pentru streamingul de filme de inalta calitate e nevoie atat de o conexiune foarte buna, cat si un router cu standard Wi-Fi foarte mare, precum standardul 802.11ac sau chiar mai bun de atat.

Persoanele care au case foarte mari ar trebui, de asemenea, sa verifice acoperirea semnalului Wi-Fi. E foarte probabil ca routerul sa se afle intr-o camera mai indepartata fata de cea in care se afla televizorul Smart, ceea ce inseamna ca semnalul nu va fi maxim, deci nu poti sa folosesti internetul la capacitatea sa maxima.

About Diana Sandu