Don't Miss

Telefoanele replica, solutia mai ieftina preferata de utilizatori

By on mai 7, 2016
telefoane replica

Avantul principalilor producatori de telefonie mobila este unul evident, companii mari precum Apple, Samsung, HTC sau Motorola declarand sume record in decursul ultimilor ani. Conform specialistilor, totul a culminat cu aparitia segmentului de smartphone-uri, inglobarea unor tehnologii de varf in dispozitive practice fiind unul dintre momentele de cotitura in istoria telefoniei mobile.

Totodata, aceste inovatii in materie de telefonie mobila au avut unele repercusiuni si in cadrul aspectului economic, multe dintre telefoanele lansate beneficiind si de preturi pe masura componentelor si performantelor. Ca sa va faceti o idee cat se poate de ampla in privinta acestui aspect, pretul unui smartphone lansat in anul 2013 ajunge chiar si la 1000 de dolari, o suma care, in multe tari din Europa si nu numai, culmineaza cu salariul primit de un muncitor pe parcursul a trei sau chiar patru luni. Si acum se pune intrebarea: Cine isi permite un astfel de telefon? Daca ne gandim la oamenii de rand, putini sunt aceea care isi permit sa investeasca asemenea sume intr-un telefon, deci raspunsul pare a se referi la persoanele cu castiguri mult mai generoase, persoane care isi permit sa achite aceste sume ridicate in schimbul unui telefon.

Solutia la aceste evenimente a aparut, ca de fiecare data, din randul asiaticilor. Producatorii asiatici de telefonie mobila au lansat o noua gama de produse: telefoane replica. Un telefon replica este unul telefon care nu face decat sa redea in termeni cat mai apropiati un telefon identic cu originalul. Spunem identic pentru ca aspectul exterior este asemanator cu originalul, insa un telefon replica se diferentiaza fata de un original cand vine vorba de componentele hardware si software. De asemenea, un lucru destul de usor de anticipat il reprezinta pretul, telefoanele replica dispunand de preturi mult mai avantajoase, chiar si de pana la 20 de ori mai scazute decat in cazul unui telefon original.

Lansarea acestui segment al telefoniei mobile a avut nu doar efecte pozitive, cei care isi doreau un telefon scump dispunand acum de o optiune mult mai accesibila, ci si efecte negative din partea principalilor producatori, acestia simtind nevoia sa actioneze in instanta producatori de telefoane replica datorita scaderii vanzarilor produselor propri.

About Diana Sandu