Don't Miss

Telefoane AllView – se merită sau nu?

By on mai 15, 2015
telefoane allview

Telefoanele pe care le găsim în ziua de azi pe piața sunt foarte performante: ne oferă posibilitatea de a sta în permanență conectați la rețele sociale, mail sau messenger, pot rula aplicații foarte complexe și se pot ocupa chiar și de lista noastră de cumpărături. Dezavantajul major este prețul foarte piperat la majoritatea modelelor. AllView este o companie românească de telefoane mobile și tablete low-cost care promite să ofere performanță intr-un pachet atractiv și mai ales ieftin.

Dacă ar fi să comparăm telefoanele AllView cu cele de la Samsung, Nokia sau LG am observa cu siguranță prima dată diferența de preț. Telefonul AllView P3 AllDro despre care am vorbit aici este un foarte bun exemplu: vine cu un ecran de 4.1 inci foarte bun pentru cei ce doresc să folosească telefonul pentru mai mult decât vorbit, procesorul este bunicel și per total telefonul ofera o experiență plăcută și interactivă.

Calitativ vorbind, AllView nu este cu mult în urma concurenților internaționali. Deși se simte o oarecare diferență intre materialele folosite de AllView si cele folosite de alți producători, acest lucru se datoreaza politicii companiei românesti de a reduce costurile de producție.

Un dezavantaj care ar trebui totuși menționat ar fi legat de aplicațiile disponibile pentru telefoanele și tabletele AllView care nu sunt dispozitive certificate Google. Ce înseamnă asta? Nu veți putea sa folosiți Android Market oficial pentru a descarca aplicații si trebuie să vă bazați fie pe aplicațiile făcute de producator fie pe alte market-uri independente.

Marea problemă cu AllView este faptul că producătorul este din România. Oricăt ar încerca să se impună este împins înapoi de preconcepția românului că tot ce e făcut la noi este prost. Din păcate asta înseamnă o pierdere mare pentru AllView. Sperăm ca pe viitor mai multă lume să aibe incredere in ei și în capacitatea românilor de a crea produse de clasă internațională.

About Diana Sandu