Don't Miss

Suportul pentru covoare: o solutie ieftina si necesara

By on aprilie 14, 2016
covor

Nici un covor nu este perfect daca aluneca, se agata de mobila, se indoaie si se mototoleste de cate ori calci pe el, oricat de bine s-ar potrivi cu mobilierul din casa. Acest lucru se intampla pentru ca adesea uitam sa cumparam si partea nevazuta a covorului, mai precis suportul pentru covor, care este o suprafata dintr-un cauciuc moale si subtire, foarte aderenta la orice tip de podea, pe care se fixeaza covorul pentru a nu mai aluneca.

Alte avantaje evidente pe care le aduce, este faptul ca previne uzura intensa a covorului si ii da un volum placut la vedere. Ajuta, de asemenea, sa nu mai trageti cu aspiratorul covorul in momentul in care va chinuiti sa il periati sau sa il curatati de firele de par.

Aveti grija ca atunci cand achizitionati un suport pentru covoare sa masurati inainte pentru a alege un suport de aprozimativ aceeasi marime cu cea a covorului. Acest lucru este valabil si pentru latime pentru a obtine un aspect echilibrat: daca covorul este gros, nu aveti nevoie de un suport foarte gros, iar daca acesta este subtire, ar fi indicat ca suportul sa compenseze prin grosime. Nu uitati sa intrebati daca suprafata suportului este aderenta la tipul tau de podea: s-ar putea sa existe suporturi de covoare diferite pentru gresie, decat pentru parchet, de exemplu.

In concluzie, daca covorul tau iti da destula bataie de cap de cate ori pasesti pe el sau daca te temi pentru siguranta copiilor tai pe o podea alunecoasa, achizitioneaza un suport pentru covoare si aceasta problema va fi rezolvata cat ai zice peste.

About Diana Sandu