Don't Miss

Suplimentele nutritive care aduc calitate vietii animalelor de companie

By on mai 15, 2016
pisici

Cresterea unui animal de companie incumba si o serie larga de responsabilitati. Multi spun, mai in gluma mai in serios, ca un animal de companie trebuie tratat ca pe propriul copil. Si nu este deloc o afirmatie prea deplasata. Sunt cazuri, din pacate nu putine, in care animalutul de companie este un real sprijin, o unica bucurie pentru un om singur. Si in aceste cazuri, la fel ca in toate celelalte, cresterea animalutului de companie implica multa dragoste, atentie, dar si ceva resurse materiale.

In afara de costurile relativ fixe, pe care le putem afla oricand de la un medic veterinar, referindu-ne aici la vaccinuri, deparazitari, sterilizare si alte mici interventii necesare catelului sau pisicii, mai sunt si costuri care pot deveni din ce in ce mai mari daca nu suntem atenti la cateva aspecte extrem de importante.

Hrana animalelor de companie – un capitol important in viata fiecarui crescator

Cea mai importanta latura a vietii unui animal de companie, la fel ca si a noastra, este hrana. Cu cat alegem sa le oferim o hrana adecvata, de buna calitate, cu atat ii vom feri de boli si alte complicatii. Alegerea hranei poate fi cu adevarat dificila si extrem de costisitoare (si ca bani, dar si ca timp). Recomandabil este ca alegerea hranei sa se faca in urma consilierii din partea unui medic veterinar. Astfel, alegerea este mult usurata, urmand ca in urma unui control general si analize mai amanuntite daca este cazul, sa ni se prezinte tipurile de hrana pentru animale ce le putem aborda in cresterea companionului. Cele mai cautate sortimente de mancare caini sau mancare pisici se regasesc in zonele premium si superpremium. Exista branduri internationale care comercializeaza cu succes astfel de tipuri de hrana pentru animale, munca noastra urmand a fi una de prospectare a pietii pentru a gasi cele mai bune oferte.

Suplimentele nutritive – plasa de siguranta pentru animalutele mai firave

Chiar daca incercam sa-i oferim animalutului cea mai buna hrana, asociata cu cele mai bune conditii de viata, acest aspect nu-l fereste de posibilitatea de a se imbolnavi. Pentru a preveni eventualele imbolnaviri trebuie sa fim atenti si sa contribuim la dezvoltarea unui sistem imunitar solid care sa-l apere pe catelus sau pisicuta. Una dintre cai, agreate de medicii veterinari este cea de administrare de suplimente nutritive care sa completeze hrana uscata sau hrana umeda pe care i-o oferim regulat animalutului de companie. Suplimentele nutritive au gust si miros placut, sunt bine tolerate atat de caini, dar si de pisici. Nu sunt deloc costisitoare si-si aduc aportul la conturarea unor adevarate bariere in calea mai multor boli.

About Diana Sandu