Don't Miss

Stop – fara etichete – IV

By on iunie 16, 2020
Stop - fara etichete

5. Fii atent la reactiile tale
De fapt, am inceput sa observ cum se modeleaza propriile noastre experiente si schimba modul in care reactionam la ceea ce altii ne impartasesc atunci cand am inceput sa fiu atent la ceea ce faceam si spun.

Daca ma simteam in mod particular blocat in viata mea, un prieten care imi transmite planurile de a calatori si de a trai intr-un alt judet a fost urmat de „Pai, cum va merge totul? Cum va puteti permite asta? ”

Daca ma luptam in relatia mea, un prieten care isi impartaseste emotia pentru o noua relatie ar putea genera un raspuns de genul: „Dar nu va faceti griji ca nu are X, Y sau Z?” sau „Nu te misti cam repede?”

Nu incercam in mod constient sa poluezi pe parada nimanui. Am reactionat pur si simplu din propriile mele suparari – decat daca ma opream si nu schimb directia interactiunii. La randul sau, aceasta realizare a ajutat sa punem modul in care ceilalti au reactionat la ceea ce am impartasit in perspectiva.

6. Incercati sa reactionati dintr-un loc neutru
Sunt rapid sa clasific cuvintele si interactiunile intr-una din cele doua categorii: pozitiv sau negativ. Dar adevarul este ca totul este neutru pana cand vom decide sa-l etichetam pe baza experientelor noastre anterioare – fie in viata, fie cu persoana respectiva.

De multe ori acest lucru poate fi obtinut ajungand la radacina intentiei persoanei atunci cand a spus sau a facut ceva. Majoritatea oamenilor nu cauta o modalitate de a ne rani – pur si simplu sarim la acea concluzie in efortul de a ne proteja.

Cel mai bine este sa va opriti, sa ganditi si sa reactionati in mod corespunzator.

About Diana Sandu