Don't Miss

Status quo privind depresia

By on august 7, 2019
Status quo privind depresia

Cred ca am fost convinsi ca anxietatea si depresia sunt cauzate de defecte genetice sau boli ale creierului. Cei care pun la indoiala concluziile medicale principale sunt clasificati ca sarlatani sau „antipsihiatrie”. Ei sunt intampinati cu opozitie acerba!

Cei care sufera sunt determinati sa creada ca exista forte din ei insisi care le provoaca starea. Persoanele vulnerabile sunt informate de cei aflati in pozitii de putere ca exista ceva „rau” cu ei. Acest lucru permite ca status quo sa ramana.

De ce sa pastram status quo-ul chiar daca exista si alte modalitati mai eficiente de a se vindeca?

Actualul sistem ii determina pe oameni sa creada ca nu au control asupra propriei vieti. Acest lucru incurajeaza dependenta de oameni, profesionisti, medicamente si orice altceva este necesar pentru a gestiona zilnic.

Aceasta abordare incurajeaza in mod eficient o mentalitate a victimelor. Permitand oamenilor sa creada ca sunt victime si au nevoie de o solutie rapida. Ceea ce nu ne dam seama ca aceasta abordare ii tine pe oameni „blocati” in ciclul de depresie si anxietate.

I-am eliminat pe cei care trebuie sa fie imputerniciti. Am perpetuat o viata de teama mai degraba decat sa oferim speranta celor care au nevoie cel mai mult.

About Diana Sandu