Don't Miss

Statiunea Calimanesti – un coltisor de paradis

By on octombrie 15, 2016
hotel-central-calimanesti

Printre hotelurile statiunii Calimanesti este Central. Amplasat intr-o veche vila interbelica complet renovata si amplasat in centrul statiunii, in imediata apropiere a drumului european E61, acesta dispune de 91 de camere duble distribuite in 2 corpuri de cladire, 4 garsoniere si 7 apartamente. Mai mult decat atat, hotelul are propria sa baza de tratament care pune la dispozitia turistilor o gama larga de proceduri, echipamente moderne si personal calificat.

Despre toate acestea vom vorbi in articolul de mai jos, incercand sa va convingem ca Hotel Central este una dintre cele mai frumoase unitati de cazare de pe valea Oltului, si ca merita sa investiti intr-o excursie la Calimanesti, fie ca este vorba de un weekend de relaxare, fie ca vrea sa petrecem aici un sejur intreg in care sa ne recuperam sanatatea si buna dispozitie dupa un an greu. In prima parte a articolului ne vom referi la dotarile generale ale hotelului si particulare ale camerelor, dupa care vom continua cu baza de tratament, ofertele de pret si intr-un final va vom face o mica lista cu obiectivele turistice care merite vizitate din aceasta frumoasa zona a tarii.

Dotari si caracteristici ale hotelului

Daca cautati un hotel Calimanesti modern,si care totusi sa se incadreze perfect in peisajul pitoresc al zonei, trebuie sa stiti, ca Hotel Central a fost complet renovat si dat in folosinta in luna octombrie a anului 2011. Mobilierul a fost inlocuit in intregime, iar baile au fost modernizate si echipate corespunzator. Turistii au acces gratuit la parcarea spatioasa, iar pentru momentele de recreere au la dispozitie un bar de zi, restaurant, terasa si biblioteca. Cei care au au animale de companie se vor bucura sa auda ca accesul acestora este permis in hotel. Cele trei mese se acorda in restaurantul hotelului in sistem de card valoric.

Baza de tratament

Afectiunile care pot fi tratate aici sunt cele dismetabolice, locomotorii, neurologice periferice, ginecologice cronice, respiratorii netuberculoase, ale rinichilor si veziculei. Se fac aici bai, impachetari, masaje, injectii intramusculare cu ape sulfuroase, si programe de recuperare post operatorii. Hotelul dispune, pe langa salile de tratament, de un cabinet medical cu medic specialist care poate fi consultata zilnic de orice turist cu foaie de trimitere de la medicul de familie si de asemenea de piscina interioara si exterioara cu apa geotermala. Costul unei zile de tratament (cu 3 proceduri standard si cura de ape de de 25 de lei).

Preturi si pachete promotionale

Costul unei nopti de cazare/camera dubla este de 100 de lei. La acesta se adauga costul de 50 de lei, daca doriti pensiune completa, adica toate cele trei mese. Daca intrati pe diferitele site-uri de cazare hoteluri Calimanesti, veti vedea ca exista pachete speciale pentru sejururi de 7-9 zile, precum si pentru Paste, 1 mai sau city breaks.

Obiective turistice

Valea Oltului ofera multe atractii, pe langa frumusetea naturala a defileului Oltului marginit de grupele montane cele mai inalte de la noi din tara: Fagaras si Parang. Sunt o multime de manastiri in zona, culminand cu frumosul schit de la Cozia. Altele demne de vizitat sunt Turnul, Stanisoara, Govora, etc. Se gasesc in zona si ruinele unui castru roman – Arutela, insula Ostrov (cu manastirea Ostrov). In rest se pot face vizite in localitatile invecinate sau chiar opta pentru un scurt traseu turistic pentru a va delecta cu splendoarea peisajului montan.

About Diana Sandu