Don't Miss

Sperati-va

By on septembrie 11, 2018
Separati-va

Pentru a separa mijloacele de a forma o granita distincta intre tine si cealalta persoana. Acest lucru se poate face prin separarea fizica, sexuala, financiara sau emotionala – ceea ce este necesar depinde de natura relatiei.

Daca separarea fizica nu este posibila, limitati timpul de petrecere a conversatiei sau interactiunea cu aceasta persoana. Concentrati-va pe definirea limitelor emotionale sanatoase si traind conform acestora.

In cele din urma, scopul separarii este sa va permiteti sa va vedeti mai clar si sa descoperiti ceea ce este necesar pentru bunastarea voastra. In spatiul creat de separare, permiteti-va sinele interior sa vorbeasca. Distractia odata creata de nevoile, opiniile, gandurile si sentimentele celeilalte persoane va incepe sa dispara. In sfarsit, puteti distinge ceea ce este autentic, adevarat si cinstit pentru dumneavoastra.

Veti deveni constienti de nevoile care au fost odata indeplinite de dependenta dumneavoastra fata de cealalta persoana si de a descoperi modalitati de a raspunde acestor nevoi pentru dvs. Poate ca erai dependent de cealalta persoana sa te motiveze, sa te calmeze, sa te distraga de problemele tale sau sa te faca sa te simti iubit.

Ce faci atunci cand aceasta alta persoana nu mai joaca acest rol in viata ta?

Inveti sa-ti asumi responsabilitatea pentru motivarea, linistirea si iubirea ta. De asemenea, puteti incepe sa abordati problemele pe care le-ati evitat si le-ati ignorat. Separarea va permite sa va experimentati cu adevarat independenta si sa va recastiga puterea asupra alegerilor, comportamentelor, convingerilor si amprentelor emotionale pe care le creati si le lasati in urma.

In mod paradoxal, cu cat aveti mai multa responsabilitate, cu atat veti avea mai multa libertate – libertatea de a fi tu insuti si de a-ti trai viata in mod intentionat.

Probabil ca intrebati: „Cat timp sa ma despart?”

Acest lucru depinde de circumstantele si de natura relatiei dintre dvs. si cealalta persoana. Cu toate acestea, trebuie sa fie suficient de lunga pentru ca dvs. sa identificati si sa intelegeti in mod independent nevoile, opiniile, gandurile si motivatiile proprii.

Pentru unii, acest lucru poate dura zile, saptamani, ani sau chiar decenii. Altii pot determina, in cursul separarii, ca reconectarea nu este o decizie sanatoasa, indiferent cat de mult timp a trecut.

 

About Diana Sandu