Don't Miss

Solutiile de iluminare apreciate in 2017

By on decembrie 11, 2017
Iluminat

Solutiile noi de iluminare ale locuintei includ, printre altele, si iluminatul cu corpuri de iluminat activate de senzori de miscare. Vorbim aici nu numai de iluminatul interior, dar si de iluminarea exterioara a casei. Avantajele principale ale acestui tip de iluminare sunt securitatea si economia de energie.

Securitatea si siguranta sunt fara doar si poate griji, indiferent de tipul locuintei, fie apartament de bloc, fie casa. Ca o completare la sistemele de securitate, firmele de sisteme de iluminat au venit cu o solutie din cele mai simple: activarea luminilor cu niste senzori de miscare. Aceasta solutie este, pe cat de ieftina, pe atat de eficienta.

Exista mai multe tipuri de senzori, dintre care amintim pe cei cu raze infrarosii pasive care sunt activate de miscare si pe cei care utilizeaza tehnologia radar, care detecteaza orice miscare, cat de mica, chiar prin ferestre si usi.

Imaginati-va ca o persoana ajunge la usa dumneavoastra in momentul in care nu sunteti acasa. Atunci, luminile in in hol sau in intreaga casa se vor aprinde, astfel ca daca cineva necunoscut incearca sa patrunda in locuinta, acesta va fi expus si se va retrage, iar in cazul in care sunteti chiar dumneavoastra la usa, luminile se vor aprinde si veti putea sa va gasiti cheile sau sa intrati in casa deja luminata.

Al doilea avantaj al acestui tip de iluminat este economisirea energiei. In spatiile cum ar fi holurile interioare si exterioare, garajele, spatiile de serviciu si partile nefolosite ale gradinilor, este mult mai comod sa montam lumini care se aprind in momentul in care suntem prezenti si raman stinse in tot restul timpului, pentru ca este in natura omului sa “uite luminile aprinse”.

Exista, de asemenea, sisteme din ce in ce mai avansate, cum ar fi senzorii care functioneaza numai noaptea, care stiu sa identifice miscarile frunzelor si animalelor mici de prezenta unei persoane si asa mai departe sau sisteme de iluminat cu LED, care sunt active doar pe perioada noptii si fiind economice nu se resimt in factura de energie electrica.

Recomandam instalarea acestor sisteme de catre specialisti, pentru ca montarea si reglarea lor poate fi dificila pentru o persoana neexperimentata. Odata instalat sistemul preferat insa, acesta va aduce, asa cum spuneam, un plus de securitate si de ce nu, chiar o economie insemnata.

About Diana Sandu