Don't Miss

Siguranta & decor

By on ianuarie 1, 2016
bucuresti

In ultima vreme, parcurile si strazile principale ale Bucurestiului au devenit iluminate intr-o mai mare masura. Acest aspect confera atat siguranta pentru locuitorii orasului cat si un aspect mai placut locurilor publice.

Pana nu demult, parcurile publice erau locuri in care oamenii se plimbau doar in timpul zilei iar seara doar pana cand venea intunericul. In afara anotimpului cald, cand soarele apune mult mai tarziu, parcurile deveneau pustii mult mai devreme decat oamenii aveau chef sa faca o plimbare. Cu aceasta crestere a corpurilor de iluminat stradal, infractionalitatea a fost redusa si increderea oamenilor a crescut, acestia putand sa se bucure de natura si de aer mai curat pana la ore mai inaintate.

Strazile au devenit, de asemenea, mai sigure, odata cu cresterea numarului de stalpi de lumina, oferind, in acelasi timp, o imagine mai frumoasa orasului. Atat siguranta locuitorilor orasului cat si aspectul general al parcurilor si strazilor din centrul orasului au crescut cu ocazia dezvoltarii acestui aspect la nivel urban.

Pe langa principala lor intrebuintare, aceea de a ilumina, corpurile de lumina pot avea un design deosebit, in acelasi stil cu locul in care sunt amplasate. Astfel, se poate contribui la decorarea orasului si prin intermediul iluminatoarelor stradale, de multe ori impodobite cu flori din cele mai frumoase sau inconjurate de plante deosebite.

Care dintre cele doua aspecte este mai important? Majoritatea ar considera siguranta ca fiind primordiala, decorul fiind important, insa intr-o mai mica masura. Atata timp cat, amplasand corpuri de lumina in parcurile frumos aranjate si pe strazile principale ale orasului, se obtine atat o siguranta mai ridicata pentru locuitori cat si o contributie la un decor deosebit, nu putem decat aprecia aceasta crestere care a avut loc in ultimul timp in capitala europeana Bucuresti.

About Diana Sandu