Don't Miss

Secrete utile pentru a deosebi ceasurile originale de cele falsificate

By on februarie 15, 2016
ceasuri seiko

Chiar daca moda ceasurilor de mana nu si-a conservat autoritatea in aceeasi masura ca acum cativa ani, exista in continuare numeroase persoane care opteaza pentru eleganta si rafinamentul unei astfel de bijuterii. Asadar, ceasul nu reprezinta un simplu instrument utilizat pentru masurarea timpului, ci un accesoriu care poate oferi o nota aparte intregului nostru outfit. De remarcat este faptul ca unul dintre brandurile ce se bucura de o reala notorietate in randul publicului masculin este de provenienta japoneza si anume Seiko.

Atragator prin preturile sale volatile, dar si prin intermediul diversitatii mecanismelor pe care le promoveaza – quartz, automatic – brandul Seiko devine tot mai adesea alegerea barbatilor contemporani care adora sa isi defineasca stilul in cele mai mici detalii. Iar pentru ca investitia intr-unul dintre acele ceasuri Seiko de ultima generatie solicita un efort financiar din partea fiecaruia dintre noi, am decis sa va prezentam principalele trucuri care va ajuta sa detectati modele falsificate.

Numele scris intr-o maniera eronata

Desi pare un truc la indemana oricui, numeroase persoane omit acest detaliu in momentul in care isi achizitioneaza ceasuri din diverse surse. Astfel, sfatul nostru este acela de a va uita inca din prima secunda la modul in care este caligrafiat numele brandului, majoritatea ceasurilor falsificate infatisand numele brandului scris intr-o maniera gresita. Mare atentie, caci un nume inscriptionat gresit nu se traduce doar prin omiterea sau schimbarea unei litere, ci si prin fontul ales. Pentru a fi cat mai simplu, cel mai bine este sa aveti in minte imaginea unor ceasuri originale pentru a putea compara vizual fonturile utilizate.

Existenta unei dungi rosiatice pe spatele ceasului

Desi folia transparenta este un semn bun, uneori aplicarea acesteia poate fi efectuata tocmai pentru a ne induce in eroare. Chiar daca avem tendinta de a considera ca rolul sau este unul strict protectiv, folia transparenta este un semn distinctiv al ceasurilor de marca. Insa, daca pe spatele ceasului pe care urmeaza sa il achizitionati remarcati o dunga rosie atunci puteti sa fiti siguri de lipsa de autenticitate a acestuia.

Calitatea indoielnica a materialelor utilizate

Chiar daca nu vorbim despre luxul absolut in cazul ceasurilor Seiko, asta nu inseamna ca acest brand nu utilizeaza materiale deosebit de calitative pentru finisarea accesoriilor propuse. Avand in vedere faptul ca producatorul Seiko este recunoscut prin prisma texturilor scumpe pe care le utilizeaza pentru a pune la punct detaliile estetice ale ceasurilor comercializate, asa cum sunt pielea naturala si otelul inoxidabil pentru curea, safirul pentru geam, otelul si titanul pentru carcasa, dumneavoastra nu aveti niciun motiv sa intrati in posesia unui ceas care nu prezinta aceste particularitati. Fie ca vorbim despre un geam realizat din sticla sau despre o tesatura indoielnica din care este confectionata bratara, raspunsul trebuie sa ramana unul negativ.

Pretul nu corespunde producatorului

Exceptand perioadele de reduceri masive, asa cum poate fi incadrata cea a promotiilor de „Black Friday”, probabilitatea de a identifica in mediul online sau in cel offline ceasuri la preturi foarte „bune” este una diminuata. Asadar, o reducere ce depaseste pragul de 50% reprezinta, mai degraba, un semnal de alarma decat un chilipir.

About Diana Sandu