Don't Miss

Scurta istorie a cosmeticelor Avon

By on noiembrie 2, 2015
cosmetice avon

Avon Cosmetics, a fost infiintata initial sub numele de California Perfume Company in plin proces de transformare a SUA de catre David H. McConnell, punandu-se bazele pe dorinta femeii de emancipare.

In 1895 CPC si-a deschis propria fabrica in New York iar doi ani mai tarziu compania si-a creat propriul laborator.Un an mai tarziu, in 1896 a fost tiparita prima brosura Avon care cuprindea o lista cu cele mai provocatoare parfumuri create in laboratorul propriu.

Pana in anul 1902 compania cunoaste o dezvoltare fulminanta, ajungand la aproximativ 10000 de reprezentanti locali iar 4 ani mai tarziu va fi tiparit primul catalog color, mult mai atragator pentru clienti.

Anul 1914 reprezinta un moment important pe care il cunoaste aceasta companie, dat fiind faptul ca in acest an compania se extinde si in afara SUA, mai exact in Montreal, Canada.

Pentru prima oara compania isi schimba numele in Avon in anul 1928, nume ce va fi pastrat pana in zilele noastre.

De-a lungul istoriei Avon cunoaste o incredibila expansiune in toata lumea, ajungand astazi la 6 milioane de parteneri fara de care succesul nu ar fi existat, baza ramanand aceeasi – femeia.

In semn de recunostinta Avon si-a extins eforturile de lupta impotriva violentei femeilor asociindu-se cu UNIFEM chiar de ziua internationala a femeii. Oricine poate face parte din marea familie AVON printr-un singur click.

About Diana Sandu