Don't Miss

Samsung Galaxy S3, un competitor pentru iPhone 5

By on februarie 14, 2016
galaxy s3

Samsung este liderul de piata in materie de telefonie mobila, conditii in care pana si cei de la Apple s-au declarat invinsi de avantul coreenilor. Evolutia pe piata de telefonie mobila a celor de la Samsung a culminat cu investitii imense in cercetare, drept urmare, lansarea unor telefoane mobile de calitate a fost un efect absolut normal. Gama de telefoane Samsung este una complexa, de la modelele clasice, ale caror preturi sunt de pana in 100 de dolari, pana la smartphone-uri de ultima generatie precum Samsung Galaxy 4, Samsung Galaxy S5 sau chiar Samsung Galaxy S6.

Mai mult de atat, seria de telefoane Samsung este pregatita pentru a primii un nou membru in familie, lansarea ultimului terminal Samsung fiind anuntata pentru acest trimestru, este vorba despre Samsung Galaxy S7, un telefon care se anunta a fi cel mai competitiv de pe piata.

Pana la lansarea noului Samsung Galaxy S7, va prezentam unul dintre produsele care au avut vanzari record in Romania, varianta mini a lui Samsung S3 fiind extrem de apreciata pentru dimensiunile sale medii, cat si pentru caracteristicile avansate sau pret.

Samsung Galaxy S3 Mini a fost anuntat ca un raspuns pentru iPhone 5, dimensiunile celor doua terminale fiind aproximativ egale. Asa cum va asteptati, Samsung Galaxy S3 Mini nu este decat un Galaxy S3 de dimensiuni mai mici, display-ul Super AMOLED capacitiv de 4 inci si o rezolutie de 480x800px reprezentand punctul forte al acestui terminal.

Din punct de vedere al componentelor hardware, Samsung Galaxy S3 Mini se poate lauda cu cateva caracteristici demne de un telefon al anului 2013. Il regasim in doua variante de memorie interna, cu 8 sau 16GB, memoria RAM fiind aceeasi in ambele cazuri, de 1GB. Procesorul nu poate fi trecut cu vederea, cei de la Samsung inzestrand acest telefon cu noul Cortex-A9 de 1 Ghz, un procesor dual core care nu face decat sa sporeasca viteze de lucru a acestui telefon.

Comparandu-l cu alte telefoane din aceeasi gama, descoperim ca Samsung Galaxy S3 Mini dispune de o echipare incredibila din mai multe puncte de vedere. De exemplu, conectivitatea acestui terminal mobil este una de varf, de la ultima versiune de Bluetooth, 4.0, pana la Wi-fi-ul de inalta calitate sau potentialul sau de a opera o conexiune la internet mobil prin 3G.

Segmentul Multimedia nu face nota discordanta fata de celelelte telefoane Samsung, camera foto fiind una stabila, de 5MP cu autofocus, LED Flash, Geo-tagging sau face detection, in timp ce partea Video ne permite filmarea in format HD la 720p si un maxim de 30fps. Mai mult de atat, Samsung Galaxy S3 Mini dispune si de o camera secundara, folosita indeosebi pentru convorbirile video pe care le stabiliti cu persoanele dragi aflate la distanta.

La capitolul Audio, Samsung Galaxy S3 Mini se prezinta excelent. Terminalul ne ofera posibilitatea ascultarii melodiilor preferate in 3 formate, de la MP3 pana la WAV, dispune de un difuzor foarte clar si puternic dar si de o mufa de 3.5mm pentru a va conecta castile sau alte device-uri audio.

Am ajuns si la aspectul Software al lui Samsung Galaxy S3 Mini si lucrurile sunt incantatoare. Cu ajutorul ultimei versiuni de Android, un sistem de operare pe care il regasim pe majoritatea telefoanelor Samsung, acest telefon poate rula orice aplicatie. In afara unor functii deja instalate, precum editorul de imagini, GPS-ul cu harti incluse sau aplicatiile JAVA, Samsung Galaxy S3 Mini va permite sa descarcati oricand din portalul Google Play ultimele aplicatii.

Achizitionand un astfel de telefon, primiti o serie numeroasa de accesorii: incarcator USB, incarcator de priza, casti, folie pentru display, o baterie de 1500 mAh cat si manualul de instructiuni. Pretul lui Samsung Galaxy S3 Mini se invarte undeva intre 1150 si 1250 de lei, diferenta realizandu-se fie in functie de accesoriile incluse, fie de preturile practicate de comercianti.

About Diana Sandu