Don't Miss

Salteaua din latex poate influenta calitatea somnului?

By on februarie 18, 2017

In industria saltelelor, secretul sta in folosirea celor mai noi si mai performante materiale. Tehnologiile de ultima ora au ajutat la realizarea unor saltele super perfornante din latex. Poate ati auzit pe la televizor si pe diversele canale media, tot felul de reclame care spun ca latexul poate imbunatati considerabil calitatea somnului pentru oricare dintre noi. Adevarul este ca acest produs natural (facut din extras de arbore de cauciuc) a revolutionat conceptul de confortabil, si s-a impus in productia de masa de saltele de ultima generatie. La noi, il gasiti in saltelel stratificate produse de unii producatori remarcabili dintre care ajunge sa amintim marca de saltele Siesta sau Previ.

Latexul se foloseste de multa vreme in diverse medii si industrii si are mai multe aplicatii, datorita flxibilitatii si rezistentei sale. Stratul de latex pe care il gasim adesea in corpul saltelelor perfomante este moale si confortabil si are in suprafata o multime de gauri mici care il fac si mai flexibil si aerisit. Inginerii spun ca o saltea este cu atat mai confortabil cu cat mai multe astfel de gauri are in suprafata de latex.

Fiind un material natural, latexul are propretati hipo alergenice. Asadar este ideal pentru persoanele cu pielea sensibila sau pentru saltelele copiilor. Ganditi-va ca stratul de latex nu permite dezvoltarea nicionui tip de mucegai, iar bacteriile sau alte mici ganganii daunotoare nu se pot inmulti intr-un astfel de mediu. Asadar putem spune ca pielea noastra este in siguranta si ca o saltea de latex ne ofera toata igiena si salubritatea de care avem nevoie pentru a dormi linistiti. Acest lucru vin cu inca un beneficiu la care probabil nu v-ati gandit inca si anume rezistenta pe termen lung. Unele saltele Previ care folosesc latexul in componenta rezista si pana la 20 de ani de folosire constanta fara sa formeze gropi in adancime sau denivelari neplacute.

Am enumerat deja cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce latexul in producerea de saltele: confort nemaiintalnit, suport pentru oase si musculaturam resistenta la uzura, durabilitate si igiena maxima, toate acumulate ducand la cresterea calitatii somnului. Care ar fi insa dezavantajele acestuia? Ei bine, in primul rand ar fi costul. Ca pentru orice produs natural, premium, costul este mai ridicat decat al celorlalte saltele de pe piata. Se stie insa ca o investitie in calitate este una pe care merita sa o facem pentru sanatatea si confortul nostru de zi cu zi.

Mai trebuie sa stiti insa, inca un lucru. Exista doua tipuri de latex: cel natural- si pana acum pe acesta l-am luat in cosniderare cand vorbeam despre toate proprietatile minunate ale saltelelor din latex. Dar mai este inca un tip produs in mod artificial, de catre companii care adesea doresc sa il treaca drept latex natural. Calitatea acestuia este mult sub produsul din arbore de cauciuc si acest lucru se vede inca de la prima atingere. Va sfatuim sa va interesati la producator, intreband explicit cu care tip de latex aveti de-a face si sa evitati produsele vandute la negru. In acest fel va puteti asigura ca aveti parte de produsul original si ca va puteti bucura linistit de avantajele acestuia.

About Diana Sandu