Don't Miss

Sa ne pregatim din timp concediul de vara

By on ianuarie 5, 2017
concediu-vara

Vacanţa de vară se apropie cu paşi repezi, deşi suntem de abia la începutul primăveri. Dar pentru a avea o vacanţă reuşită, este bine să o organizăm din timp. În acest sens, agenţiile de turism deja au pregătit oferte dintre cele mai atrăgătoare pentru sezonul estival.

Şi pentru că nivelul de trai al românilor încă nu a crescut şi criza economică încă se face simţită, hotelierii au promis că vor menţine preţuri mici, asemănătoare cu cele practicate anii trecuţi astfel încât să menţină crescut şi interesul turiştilor.

Astfel, agenţiile de turism mizează pe acelaşi trend al alegerilor făcute anii trecuţii de români venind cu oferte Bulgaria şi România, şi în special cu oferte Mamaia la preţuri foarte mici.
Pentru a nu greşi în alegerile făcute, agenţiile ne sfătuiesc să analizăm piaţa ofertelor de turism. Astfel, în funcţie de buget, vom alege destinaţia pentru petrecerea concediului de vară. Pentru a veni în sprijinul clienţilor, în această perioadă agenţiile au anunţat reduceri importante pentru litoral Bulgaria, dar şi pentru litoralul românesc.

Cel mai bine putem analiza piaţa mergând la târgurile de turism unde vor fi prezente atât agenţiile de turism, cât şi marile complexe hoteliere. Cum acestea se pregătesc din timp să îşi primească clienţii în sezonul estival, îşi vor prezenta ofertele turistice în cadrul târgurilor de turism care se vor defăşura în această primăvară în capitală, dar şi în alte oraşe din ţară. Primul eveniment destinat domeniului turistic este târgul organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Tursim din România (ANAT) organizat la Romexpo în perioada 15 – 18 Martie. În cadrul acestui eveniment, agenţiile de turism participante vor oferi pachete atrăgătoare pentru viitorii clienţi. Din ofertele pe care le vor prezenta pentru turişti, se numără destinaţii exotice ca insulele Maldive sau croaziere de lux pentru segementul de turişti cu venituri peste medie care îşi permit să investească într-o vacanţă exotică.

Pe de altă parte însă, nu vor lipsi din portofoliile agenţiilor vacanţelele ieftine, de altfel, principala direcţie pe care vor merge majoritatea agenţiilor vor fi ofertele in Bulgaria, oferte Mamaia, acestea fiind destinate segementului de turişti cu venituri medii. Asta pentru că peste 60 % din turiştii care au ales destinaţii româneşti au cumpărat de fapt Oferte Speciale, vacanţe la cele mai mici preţuri.

Astfel, agenţiile de turism au oferte speciale în cadrul programului „Înscrieri Timpurii“. Pentru oferte in Mamaia, turiştii care doresc să îşi petreacă concediul în staţiunea de pe litoralul românesc, vor avea reduceri de până la 30% dacă vor achita pachetul turistic până în luna martie. Programul este demarat ANAT şi aplicat de agenţiile membre. Toţi turiştii care achiziţionează integral pachetele turistice până la 31 martie 2017 vor beneficia de aceste oferte, iar sejururile pot fi cumpărate oricând pentru intervalul mai-septembrie 2017.

About Diana Sandu