Don't Miss

Respirati mai usor si sanatos folosind sistemul de aer conditionat

By on noiembrie 24, 2015
aer conditionat

Avand in vedere ca ventilarea spatiilor interioare poate constitui in multe situatii o provocare, mai ales cand temperatura si alte conditii de mediu din exterior nu sunt tocmai prielnice, controlul starii aerului se poate realiza in cel mai facil mod prin instalarea de sisteme de aer conditionat. Cele mai noi modele ofera si posibilitatea blocarii mirosurilor si particulelor poluante, pe langa un control foarte precis al temperaturii si umiditatii interioare.

Cu toti stim ca pielea este cel mai mare organ de simt al corpului si este usor sa ne dam seama ca orice senzatie perceputa la nivelul epidermei are cel mai mare impact asupra confortului personal. Astfel, multe studii au relevat faptul ca exista o foarte stransa legatura intre starea de sanatate a unui individ si temperatura spatiului in care acesta isi petrece cea mai mare parte a timpului. In plus temperatura si umiditatea au o mare influenta asupra performantei in munca si chiar si in activitati fizice sportive. De aceea toate birourile sunt astazi dotate cu aparate de climatizare, la fel si salile de sport, fitness sau inot pentru a facilita utilizatorilor acestor spatii concentrarea totala asupra activitatii lor principale.

Dar confortul intr-un spatiu interior nu se opreste aici, caci cele mai populare instalatii de aer conditionat comercializate astazi sunt cele rezidentiale. Acestea in primul rand protejeaza casa impotriva patrunderii prafului, fumului, bacteriilor si virusurilor, precum si a altor poluanti exteriori care afecteaza nu numai, cel  mai important, sanatatea si confortul, ci si buna ordine a locuintei prin acumularea de praf si deteriorarea mobilierului si accesoriilor.

Concentratia acestor poluanti poate fi redusa aproape de zero cu ajutorul aparatelor deaer conditionat si in acelasi timp va puteti relaxa in orice moment la temperatura preferata de dumneavoastra, alaturi de intreaga familie. Cele mai raspandite aparate de climatizare de pe piata sunt cele de perete, de tip split, care au unitatea externa amplasata pe fatada locuintei, iar unitatea interna pozitionata cat mai aproape de fereastra, pentru a limita la maxim lungimea traseului frigorific al instalatiei de climatizare.

About Diana Sandu