Don't Miss

Reseller-ul de we hosting – partea I

By on aprilie 14, 2017
Hosting

Daca va intrebati vreodata la ce ne referim cand vorbim despre reseller de hosting, ei bine, acesta este un serviciu oferit proprietarilor de site-uri prin care acestia au acces la pachete personalizate de gazduire web, la preturi mici. Resellerul este un individ sau o companie care achizitioneaza un pachet mare de servicii web de la un furnizor anume si apoi il redistribuie pe bucati celor interesati de web hosting pentru site-urile sau blogurile lor.

Pentru a adauga valoare serviciilor lor, reselleri adauga si alte beneficii in pachetele vandute cum ar fi intregistrare de domenii, programare web sau web design.

In general in reseller de web hosting, posesorii serverelor, sau adevaratele gazde, sunt capabile sa ofere si gazduire directa catre unii clienti mai mari, dar cateodata este mai avantajos pentru ei sa delege vinderea pachetelor catre reselleri. In acest mod, posesorii centrelor de date se pot concentra pe intretinerea si actualizarea serverelor, iar partea de marketing si vanzare le revine in totalitate resellerilor.

Centrele de date castiga un profit substantial din comisionul cerut de la reselleri, iar resellerii pot acorda mai multa atentie si suport fiecarui client in parte, creand o relatie de durata cu acesta. Am putea spunse ca in aceste conditii se creaza o situatie de win-win pentru toate partile implicate. Toate ar fi bune si frumoase, dar sa nu uitam ca exista competitie destul de mare pe piata si toata lumea se lupta pentru bucata cea mai mare de profit. Pentru a fi un reseller ai nevoie de aptitudini de management si de lucru cu oamenii, altfel sunt putine sanse ca afacerea ta sa fie una de succes.

About Diana Sandu