Don't Miss

Reputatia si aspectul in web design

By on mai 19, 2016
web design

Daca nu stiai deja, in web design, ca in orice alt domeniu sau situatie de viata, suntem in mod constant evaluati de catre toata lumea cu care avem contact. Atat aspectul, cat si atitudinea, modul de a vorbi si a te comporta conteaza enorm. Unii spun ca prima impresie se formeaza chiar din primele 7 secunde si poate dura o viata intreaga.

Acest lucru poate fi o problema pentru un freelancer in web design in cautare de clienti. Toata lumea critica si isi da cu parerea, cu totii judecam totul si pe toata lumea cu care ne intalnim in viata de zi cu zi. Cand te intalnesti cu un potential client, judeti in mod automat daca merita sa nu sa lucrezi cu el, iar el face acelasi lucru. Se spune ca prima impresie este foarte greu de schimbat si este cruciala in afaceri asa ca va trebui sa te prezinti intro maniera profesionala atat la munca cat si cand te intalnesti cu un potential client. Indiferent daca activezi in domeniul web design sau nu, va trebui sa afisezi o imagine de care oricine ar fi mandru.

Stilul de comunicare este o metoda foarte buna de a scoate in evidenta atuurile tale. De asemenea, modul cum esti imbracat, tonul pe care il folosesti, modul de a explica si prezenta faptele sau conceptele de web design si abilitatea de a te face inteles in fata clientului sunt lucruri foarte importante.

Exista 3 lucruri pe care ar trebui sa le construiesti in permanenta: increderea, respectul si imaginea in fata clientului. Acestea merg mana in mana si intr-o anumita ordine. Cand oamenii te plac, au incredere in tine. Nimeni nu are incredere in cineva pe care nu il agreeaza. Iar odata ce clientul te place, vei avea posibilitatea sa ii castigi increderea si respectul.

Ca web designer va trebui sa cultivi un comportament placut, de incredere astfel incat sa iti poti depasi concurenta si sa iti castigi clientii pe care ti-i doresti. Acest lucru poate fi de multe ori dificil, mai ales daca iti este mai usor sa ramai in fata unui calculator decat fata in fata cu un client, insa cu timpul te poti obisnui si poti cultiva un comportament placut care ofera incredere.

Pune intrebari si asculta raspunsurile. Daca esti o persoana insistenta si intrerupi oamenii in timp ce vorbesc, poti parea arogant, nepoliticos si neprietenos.

Este nevoie de timp si efort pentru a-ti contrui o reputatie buna sau a schimba una rea. Trebuie sa fii atent, pentru ca o data ce reputatia si increderea ta scade prea mult, acest lucru poate cauza daune permantente, ireversibile.

Intreaga cariera in web design trebuie construita pe incredere si reputatie, iar daca te tii de promisiuni si iti multumesti clientii in permanenta, vei avea parte mereu de proiecte, clientii te vor recomanda mai departe si astfel vei reusi sa iti construiesti o cariera de succes in web design.

Dorinta de a te autodepasi, a le oferi clientilor tai servicii de calitate si a le aduce in permanenta ceva in plus fata de concurenta te va propulsa pe culmile succesului si te va diferentia fata de concuranta ta. Si nu uita, cu cat vei crea website-uri mai de calitate, cu atat iti vei crea un portofoliu web mai impresionant, crescand astfel imaginea si reputatia ta ca web designer, freelancer sau firma de web design.

About Diana Sandu