Don't Miss

Radiografia pietei de apartamente de inchiriat in Bucuresti

By on ianuarie 26, 2016
apartamente

Odata cu apropierea finalului de an, piata imobiliara de inchirieri apartamente a fost radiografiata de agentia imobiliara Regatta din Bucuresti, prilej prin care se poate analiza nivelul pietei din acest an in raport cu anii anteriori.

In acest articol, vom discuta in special despre sectorul rezidential, concentrandu-ne pe inchirierile de apartamente din diverse zone ale Bucurestiului, care se pare ca sunt in scadere si in 2015, observandu-se cresteri doar pentru cererile speciale. Agentia imobiliara Regatta spune ca exista tot mai multi clienti care aleg apartamente de inchiriat in zonele centrale ale Bucurestiului, in detrimentul zonei de nord.

De asemenea, a crescut numarul apartamentelor inchiriate in vile, existenta gradinii, alaturi de accesul facil catre aceasta fiind un avantaj in alegerea imobilului de catre chirias. Apartametele situate in cladiri noi: complexe rezidentiale si vile au inregistrat si ele o crestere semnificativa in 2015, clientii fiind tot mai atenti la finisajele superioare ale apartamentelor si la peisaj, apartamentele situate langa lac fiind preferate mai ales in cazul penthouse-urilor.

Despre chirii putem spune ca acestea au scazut fata de anul trecut, ajungand sub jumatatea pretului practicat in anul 2008, cu toate acestea, cererea nu pare a creste, semn ca piata nu are inca resursele necesare pentru a sustine oferta uriasa de apartamente de inchiriat din Bucuresti.

In concluzie, piata imobiliara asteapta cresterea cererii de inchirieri apartamente in Bucuresti, fapt ce va genera si cresterea pietei imobiliare.

About Diana Sandu