Don't Miss

Programe folositoare pentru editarea pozelor

By on iunie 18, 2017
Editat poze

Cati dintre voi nu ati vazut coperti de reviste, ziare, panouri, afise si multe alte lucrari de publicitate cu imagini prelucrate. Ei bine, e de inteles ca acestea sunt realizate, cu un program de modificat poze sau chiar mai multe programe de specialitate.

Ei bine, poate ca unii dintre voi vreti doar sa modificati putin o imagine, si nu neaparat sa o publicati sau sa o comercializati, atunci puteti folosi diferite programe de poze care sa se potriveasca cerintelor voastre, pentru ca asa ca si calculatoarele, telefoanele pana si masinile cand le cumparam le luam dupa anumite cerinte, criterii, asa e si cu softurile aceastea, e important sa folosesti, acel soft care se potriveste cu ceea ce vrei tu sa faci. Astfel ca, daca doresti numai sa modifici putin din dimensiunea unei imagini, sau sa decupezi, atunci sunt cateve programe de editat, simple, usoare, printre care, poate unele le-ai deja instalate chiar pe calculatorul tau, ca de exemplu programul Paint de la windows 7 , are deja incorporat aceste instrumente de a modifica poza, si nu este necesara downloadarea si instalarea altor programe aditionale.

Daca doresti sa modifici ceva mai mult decat dimensiunea unei imagini, atunci trebuie sa folosesti un program de modificat imagini ceva mai complex, precum Corel Draw sau Photoshop, desigur mai sunt si altele, chiar am incercat si un program de modifica poze online, pe care il poti folosi pentru a-ti edita fotografiile sau alte imagini pe care doresti sa le folosesti la vreun proiect.

Pentru Web design, eu recomand sa folosesti Photoshop, sau Adobe Fireworks, amandoua au tool-uri si alte instrumente, plugin-uri care sa va ajute sa editati imaginile in asa fel incat sa fie potrivite pentru export web sau alte aparate mobile precum smartphone-uri si tablete.

Pentru grafica pe calculator, si chiar si web design daca e cazul, recomand Adobe Illustrator, poate cel mai bun program de editat imagini vectoriale, care pot fi usor de redimensionat si editat fara pierderi de calitate. Desigur aceste programe sunt folosite mai ales pentru animatii flash, sau alte aplicatii web care necesita imagini de dimensiuni diferite.

About Diana Sandu