Don't Miss

Prognoza meteo pentru statiunea Baile Felix

By on ianuarie 20, 2016
baile felix

Baile Felix este o localitate din judetul Bihor, Transilvania, fiind si statiune balneo-climaterica. Localitatea face parte din punct de vedere administrativ de comuna Sanmartin. Baile Felix se afla la distanta de 8 km de municipiul Oradea. Steatiunea Baile Felix este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent din Romania, aflata la o altitudine de 140 metri.

Scurt istoric: Documente vechi atesta utilizarea bailor in tratarea unor diverse afectiuni inca din anul 1000, izvoarele termale fiind descoperite de catra calugarul Felix, paroh a manastirii Sanmartin. Intre 1711 si 1721 apar primele asezaminte organizare pentru tratament sub denumirea de baia lui Felix, iar in anul 1885 se descopera un nou izvor, cu temperatura apei de 49 de grade Celsius. Desii unii contesta vechimea izvoarelor, un lucru cert este ca intre 1711 si 1721 au fost construite primele cladiri pe post de bai.

Prognoza meteo: Statiunea Baile Felix se afla intr-o zona geografica ce dispune de un climat bland continental-moderat cu influente oceanice venite dinspre Vest. Statiunea Baile Felix este in regim permanent datorita sezonului rece bland, iar vara temperaturile ating valori moderate, ceea ce ii ofera pa langa apele termale si namolul terapeutic si dubla caracteristica, de statiune balneara si climatica. Vremea in Baile Felix atinge o temperatura medie anuala de 10,6 grade Celsius.

Statiunea Baile Felix se remarca prin multitudinea de izovare minerale termale cu temperaturi variind de la ape minerala de 20 de grade Celsius pana la izvoare cu apa minerale de 49 de grade Celsius. Se mai gasesc ape oligotermale si radioactive.

Statiunea Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament realizata din instalatii pentru bai la cada, impachetari calde cu namol si parafina, bazine cu apa minerala termala, aparatura pentru kineoterapie si hidroterapie, piscine cu apa termala acoperite si in aer liber, precum si sali pentru gimnastica medicala si cabinete medicale.

About Diana Sandu