Don't Miss

Prezentarea concomitenta a iPhone-ului si iPad-ului

By on mai 12, 2017
iPhone

De obicei, iPhone a fost prezentat in fiecare an in luna iunie în timpul WWDC incepand din 2007, in timp ce in 2010 iPad a fost prezentat in primele luni ale anului. Începand cu 2017, aceasta tendinta s-ar putea schimba. Conform celor mai recente zvonuri Apple ar putea prezenta ambele produse in aceeasi conferinta sau cel putin foarte apropiat ca timp.

De ce asta ?

– iPhone si iPad sunt doua dispozitive aproape identice, in ceea ce priveste tehnologia hardware si sistemul operativ, evident cu mici adaptari, singura diferenta majora este dimensiunea ecranului. Daca ambele dispozitive ar avea aceeasi perioada de lansare ar fi mai usor sa lucreze si sa se concentreze pe noile tehnologii (procesoare, display-uri, placa grafica precum si pe sistemul de operare IOS) ce vor fi implementate apoi pe ambele dispozitive.

– Fragmentand productia, Apple va continua sa pastreze un dispozitiv actualizat cu cele mai recente tehnologii si un altul dotat cu tehnologii mai vechi. Acesta este cazul modelului de iPad 2, lansat în luna mai, acesta contine patru noutati tehnologice mult mai noi decât componetele hardware ce intra in dotarea modelului de iPhone lansat in iunie 2010. Concentrandu-se pe productia ambelor dispozitive, într-o singura perioada Apple ar elimina orice diversitate si “învechirea” unuia din cele doua iDevices. Ar fi prin urmare mult mai profitabil!

– Un alt motiv pentru care Apple ar putea decide sa unifice lansarea modelelor de iPhone si iPad este: reducerea numarului de conferinte. În ultimii ani, Apple a prezentat multe produse si servicii noi, de la noul Mac OS X Lion la iCloud si în curand va avea loc o conferinta in care se va introduce noile “revolutionare” MacBook, iMac, etc. Cantitatea de produse ce Apple intentioneaza sa le lanseze in urmatorii ani va obliga pe cei de la Cupertino sa comaseze lansarile unor produse in acelasi eveniment , cu exceptia cazului in care va dori sa faca o conferinta la fiecare 2-3 luni!

About Diana Sandu