Don't Miss

Pont de vacanta pentru vara: Predeal, Valea Prahovei

By on mai 26, 2016
predeal - valea prahovei

Daca inca nu ati plecat nicaieri vacanta aceasta, un concediu relaxant in Predeal ar putea fi solutia cea mai adecvata pentru dumneavoastra. In primul rand, mergand in Predeal, veti sta departe de canicula din marile orase care a devenit atat de insuportabila in ultima perioada.

Predealul este orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania, iar acest lucru il face extrem de atractiv din mai multe puncte de vedere. In primul rand, la peste 1.030 de metri altitudine si fiind inconjurat de paduri vesnic verzi, Predealul este o oaza de oxigen care iti va reincarca bateriile cat ai zice “peste”. Nici nu trebuie sa faci altceva daca nu vrei, decat sa stai in curtea pensiunii pe un sezlong cu o carte in mana cat e ziulica de lunga si tot te vei simti exceptional. Aerul montan foarte curat, bine ozonat si oxigenat are darul de a te vindeca de neurastenie si sa iti redea cheful de viata.

De asemenea, Predealul poate fi grozav si pentru distractie. Din Predeal pleaca o multime de trasee si daca va place muntele si cataratul puteti sa intreprindeti alaturi de prieteni drumetii grozave de care sa va amintiti intodeauna cu drag. De asemenea, in cazul in care va numarati printre cei care doresc sa bifeze si cateva obiective turistice in vacanta, atunci trebuie sa stiti ca si Predealul are destule de oferit in acest sens.

Nu trebuie sa ratati: Manastirea Predeal, cimitirul legionar din Predeal, Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, vila maresalului Antonescu, cat si statuia eroului-poet Mihail Saulescu. De asemenea, seara Predealul este una dintre statiunile acelea destul de animate, existand o multime de modalitati de distractie si cand se lasa seara. Daca sunteti in cautare de cazare, proprietarii de peniuni, vile si hoteluri isi posteaza ofertele de cazare pe portaluri turistice de cazare.

Pe timpul iernii, Predealul se transforma in statiunea de schi cea mai iubita intrucat are o multime de partii de schi care au fost amenajate modern, sunt bine intretinute si beneficiaza de teleschi si telescaun. Asa ca daca e iarna nu va uitati echipamentul, indiferent daca sunteti unul dintre pasionatii de ski sau snowboarding sau doar incepator. Dealtfel, in Predeal pe timpul iernii exista multe centre de inchiriere de echipament la care puteti apela cu incredere.

About Diana Sandu