Don't Miss

Poiana Brasov – Cea mai renumita statiune de ski din Romania!

By on iulie 30, 2014

Poiana Brasov este o una dintre cele mai apreciate statiuni din Romania si nu numai. Aflata in partea central sud-estica a Romaniei – Judetul Brasov, la poalele Masivului Postavaru (Carpatii Meridionali) si la o altitudine de 1.030 m, statiunea Poiana Brasov este o locatie extrem de interesanta, unul dintre cele mai frumoase locatii ale Romaniei, statiunea fiind inconjurata si de superbele paduri de conifere.
Clima din statiunea Poiana Brasov este una montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C si o medie a temperaturii in luna iulie este de 14,5°C; nivelul precipitatiilor depaseste 900 mm anual, aversele fiind insa prezente in absolut toate anotimpurile. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an.

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international, dispunand de terenuri de sport si tenis, minigolf, handbal, baschet, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea inPoiana Brasov este asigurata de hoteluri de lux, cabane, vile particulare si pensiuni.

Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul si Cristianu Mare, precum si la Cetatea Rasnovului (secolele XIV-XVII), aflata la 14 km distanta; pot fi organizate calatorii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov: turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului (secolul XV);
Biserica Sf. Bartolomeu, in stil gotic timpuriu (secolul XIII); Biserica Neagra, construita in stil gotic, intre anii 1385-1476, adapostind in prezent o vasta colectie de carpete orientale; Casa Sfatului secolele XIV-XVIII, in prezent muzeu; multe alte case si biserici stravechi.

Statiunea Poiana Brasov dispune de 12 partii cu grade diferite de dificulaltate, o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline. Dintre partii amintim urmatoarele: Bradul – cu un nivel usor de dificultate si este singura pe care se poate schia si noaptea, Kanzel –dificultate grea, Ruia – dificultate grea, Subteleferic, Lupului – dificultate grea.

About Diana Sandu