Don't Miss

Patru aspecte utile pentru cei care vor sa isi cumpere o geaca de ski

By on iunie 24, 2016
geaca ski

Vremea mai putin previzibila de pe crestele inalte ale muntilor authtoni ori ale muntilor de pe meleaguri straine nu trebuie sa va ia prin surprindere in timpul vacantelor, mai ales daca vorbim despre peisajul friguros al sezonului rece. Daca doriti sa nu plecati la drum fara o geaca schi ireprosabila din perspectiva confortului si a suportului termic pe care il ofera, atunci trebuie sa parcurgeti urmatoarele informatii – utile fiecarui drumet, fie el incepator sau deja profesionist.

Greutatea articolului vestimentar propriu  – zis. Includerea gecii in bagajul de munte nu trebuie sa fie o corvoada din cauza greutatii sale, ci un fapt al normalitatii. Pentru a ajunge in ipostaza de a purta cu drag geaca de ski, voi trebuie sa va ingrijiti de dimensiunile si greutatea acestei piese cheie, asta pentru a nu va supune unui efort suplimentar in timpul traseului sau al activitatilor sportive desfasurate la altitudine. Tehnologiile prezentului se bazeaza pe materiale usoare, insa calduroase.

Gradul de impermeabilitate. Tesaturile folosite in momentul de fata constituie adevarate bariere impotriva precipitatiilor din exterior, exemple graitoare fiind Dermizax, Sympatex ori Gore – tex. Exceptand materialele folosite, o geaca ski care poseda un grad optim de impermeabilitate va fi aceea al carei design este intregit de cusaturi vulcanizate in totalitate, precum geaca ski Spyder Bromont, disponibila in catalogul magazinului Suma Shop.  Iar daca nu stiti la ce se refera conceptul de cusaturi vulcanizate, atunci aflati ca el este relationat cu banda impermeabila care se aplica peste toate cusaturile piesei vestimentare, din dorinta producatorului de a nu lasa orificii prin care sa patrunda apa la interior.

Daca produsul beneficiaza de cusaturi vulcanizate, atunci ar trebui sa va indreptati atentia si catre tratamentul pe care il infatiseaza stratul exterior al tesaturii. Fara a avea consecinte nefaste asupra respirabilitatii, stratul exterior este de preferat sa valorifice tehnologia „Durable Water Repellent”, cea care impiedica patrunderea precipitatiilor la interior.

Marimea gecii este vitala. Grijile sunt duale din acest punct de vedere, caci pe de-o parte geaca de ski pentru barbati sau femei trebuie sa fie definita de o croiala destul de permisiva, care sa permita includerea altor piese vestimentare pe dedesubt. Pe de alta parte, design-ul trebuie sa fie unul stramt, caci un diametru prea amplu ar putea sa nu mai fie eficient in mentinerea frigului la distanta in timpul urcusului sau al sesiunilor de ski.

Restul functionalitatilor. Doua la numar sunt functionalitatile indispensabile pentru o geaca de ski 100% confortabila, respectiv gluga si buzunarele apretate pe partea anterioara a articolului vestimentar. Gluga trebuie sa permita o anumita ajustare purtatorului, fie pentru a o inchide mai bine in contextul vantului puternic, fie pentru a o inlatura in cazul in care nu este necesara. Din punctul de vedere al buzunarelor dispuse pe partea din fata a gecii, singura conditie este ca ele sa fie asezate corect, fara a restrictiona accesul la ele. Caci daca atasati centura rucsacului peste buzunare, atunci rolul lor este unul nul.

About Diana Sandu