Don't Miss

Pasi pentru inchirierea unui spatiu sau apartament

By on august 22, 2017
Inchiriere

Închirierea nu este doar pentru apartamente. Casele pentru o singura familie sunt de asemenea o prezență semnificativă pe piața de închiriere.Proprietarii de case scot proprietatile pentru inchiriat pentru o varietate de motive. Dinamica actuală a pieței poate fi neprofitabilă pentru a vinde, sau mai puțin profitabil pentru vânzare decat pentru închiriere. Proprietarul poate dori să utilizeze casa în viitor. Oricare ar fi motivul pentru închiriere, a pregati o casa de inchiriat, va necesita inspectarea atenta, repararea și curatenie, personal sau se pot angaja contractori pentru a efectua aceste servicii pentru tine.

Iata ce trebuie urmariti:

1. Controlați acoperisul de infiltratii șau integritatea generală.Rezolvati orice probleme pe care le cunoașteți deja sau descoperite in urma inspecției. Goliți jgheaburi, dacă este necesar. Pregătiți curtea (tuns/completat gazonul, plantat flori si copaci) după cum este necesar. Reparați orice defecte în alei si garduri.

2. Inspectatiitoate instalații sanitare pentru a vă asigura că totul funcționează corect și nimic nu se scurge. Verificați toate comutatoarele de perete și prize electrice pentru buna functionare. Verificați toate luminile și înlocuiti orice becuri defecte. Înlocuiți filtrele de aer în sistemele de ventilație. Testați toate treptele/ scările pentru soliditate și remediați după necesități.

3. Vopsiti peretii sau înlocuiți tapetul, dacă este necesar. Curățați pereți și plafoanele și faceti reparații la fața locului acolo unde este necesar. Stergeti praful si dati cu mopul in toată casa. Curățați și înlocuiți jaluzele după cum este necesar. Controlați covoarele, dacă este cazul, și inlocuiti-le în cazul în care prezintă urme de uzură sau umezeala. Cutatati-le cu substante pentru curatat mocheta, pe cele care vor fi pastrate. distrugeti orice dăunători.

4. Curățați și repararati orice defecte în mobilier dacă inchiriati casa mobilată, eliminați orice fel de mobilier care nu sunt dispuși sa fie furat sau deteriorate.

5. Contactați oficiul poștal pentru a devia mesageria de la proprietarii anteriori. De asemena poate fi linistitor pentru viitorii chiriasi daca schimbati yalele

6. Consultati-va cu un avocat sau agent imobiliar să întocmească un document de inchiriere care sa va protejeze si insistati sa-l folositi pe acesta.

7. Contactati agentiile imobiliare care opereaza pe zona dvs si invitatii sa viziteze casa pentru a o introduce in portofoliul lor. Este foarte important sa colaborati cu agentiile imobiliare pentru ca au deja un portofoliu de clienti si va pot consilia pentru o inchiriere mai rapida. Asigurati-va ca le comunicati toate detaliile importante referitoare la proprietatea dvs si ca se fac fotografii de calitate care sa surprinda toate unghiurile vilei. Astfel veti salva mult timp cu vizionari ratate.

Odata cu criza imobiliara se observa o tendinta de cautare a caselor de inchiriat, datorita faptului ca au devenit mult mai accesibile. In unele zone preturile au scazut la jumatate fata de anii de glorie 2007-2008.

Tendinta de scadere a fost accentuata in zonele rezidentiale de lux, cum ar fi Pipera, din cauza ca marea majoritate a chiriasilor veneau din randul expatilor, dar numarul acestora a cunoscut o reducere semnificativa, posturile lor fiind restructurate sau pur si simplu companiile au preferat personal din Romania (efficient si ieftin).

About Diana Sandu